Ospăţul Credinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seara de astăzi ne aduce aminte de două momente esenţiale din Joia Mare: Cina cea de taină şi trădarea lui Iuda. Într-un foişor retras din Ierusalim, Mântuitorul a sărbătorit cu ucenicii

Seara de astăzi ne aduce aminte de două momente esenţiale din Joia Mare: Cina cea de taină şi trădarea lui Iuda. Într-un foişor retras din Ierusalim, Mântuitorul a sărbătorit cu ucenicii Săi Paştele. Dorise să fie doar cu cei doisprezece înainte de Patima Sa, ştiind că, pentru El, sosise ceasul. El însuşi era adevăratul miel pascal. În camera unde se servea cina, atmosfera era tensionată.
Fiecare ucenic dorea să stea cât mai aproape de Iisus. Iuda s-a înghesuit în partea stângă; alţi doi fraţi, Iacob şi Ioan, doreau să stea la dreapta lui. În acest fel, fiecare aspira să fie mai aproape de împărăţia lui Hristos. A fost prilejul ca, în seara de Joia Mare, Iisus să Le dea o nouă pildă. Trebuia să se respecte obieceiul ca, în zilele de sărbătoare, un slujitor să spele picioarele oaspeţilor. Dar fiecare ucenic se simţea jignit să împlinească gestul unui servitor. După ce a aşteptat un timp, să vadă ce vor face ucenicii Săi, Iisus a împlinit ritualul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite