Organizaţiile pentru protecţia animalelor sar în apărarea câinilor comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul nefericit, cauzat de presupusa muşcătură a unui câine şi în urma căruia un om de afaceri japonez şi-a pierdut viaţa, a redeschis ofensiva autorităţilor bucureştene împotriva

Accidentul nefericit, cauzat de presupusa muşcătură a unui câine şi în urma căruia un om de afaceri japonez şi-a pierdut viaţa, a redeschis ofensiva autorităţilor bucureştene împotriva câinilor comunitari. De partea cealaltă, iubitorii de animale şi reprezentanţii asociaţiilor care se ocupă cu adăpostirea şi îngrijirea câinilor fără stăpâni sunt alarmaţi de măsurile anunţate de primărie.
"Vom asista la un adevărat măcel"
Pe raza Capitalei există mai multe refugii pentru câinii fără stăpân, dar printre cele mai cunoscute sunt "Speranţa" - Vier Pfoten, "Daisy Hope" şi "Colţ Alb", unde personalul depune mult suflet pentru îngrijirea animalelor abandonate. Aura Martaş, preşedinta Fundaţiei "Daisy Hope", este de părere că Legea privind protecţia animalelor este încălcată flagrant: "Trebuie să dovedim că suntem oameni, nu putem acţiona cu atâta sălbăticie. Nu cred că e nevoie de masacrarea tuturor maidanezilor. Termenul de 48 de ore pentru revendicarea câinilor ridicaţi de hingheri este insuficient şi vom asista la un adevărat măcel. Iar în legătură cu tragicul incident, eu ştiu că nu există dovada că omul a fost muşcat de un câine fără stăpân. Nu a fost nici un martor care să confirme acest lucru." Din păcate, foarte mulţi aşa-zişi iubitori de animale adoptă câini de la adăposturi şi apoi îi abandonează pe străzi. Fundaţia "Daisy Hope" şi-a început activitatea în martie 2001, când autorităţile au luat decizia de exterminare a câinilor de pe străzi.
"Am dorit să salvăm câteva suflete nevinovate, mai spune Aura Martaş. Aşa că am închiriat pe 10 ani un teren de 2000 mp în Bucureşti, unde, cu fonduri personale, am început construirea adăpostului de la zero. Acum avem 212 căţei. Misiunea noastră este aceea de a demonstra că se poate face ceva pe cale umană pentru ca aceste animale să fie salvate."
Tristeţea câinelui bătrân
"Pentru a ne dovedi nouă înşine că merităm statutul de fiinţe umane, capabile să judecăm, trebuie să încercăm să rezolvăm problema câinilor comunitari într-un mod decent şi civilizat, nu omorându-i cu sălbăticie, ci oferindu-le o şansă. Există căţei care pot fi reintegraţi. Fundaţia noastră se concentrează pe următoarele obiective: înlocuirea eutanasierii câinilor fără stăpân cu campanii de vaccinare, sterilizare şi readucere în teritoriu", mai spune preşedinta fundaţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite