Organizaţia Internaţională a Muncii verifică Guvernul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) va trimite în România, la începutul anului viitor, o comisie care va verifica dacă guvernul român a încălcat drepturile salariale ale personalului

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) va trimite în România, la începutul anului viitor, o comisie care va verifica dacă guvernul român a încălcat drepturile salariale ale personalului din învăţământ.
Decizia vine după ce Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a formulat o plângere către OIM referitoare la violarea sistematică de către Executiv a convenţiei privind protecţia salariului.
Reprezentanţii OIM vor stabili dacă legislaţia naţională privind salarizarea prejudiciază drepturile salariale ale personalului din învăţământ şi dacă creează discriminare în salarizarea diferitelor categorii de bugetari. Totodată, OIM a hotărât introducerea României pe lista cazurilor speciale care vor fi discutate de către Comisia de Norme a OIM, cu prilejul adunării generale din luna iunie 2007, urmată de monitorizarea anuală a României referitoare la respectarea convenţiei privind protecţia salariului. "Până în prezent, în mod sistematic, Guvernul României şi-a încălcat obligaţiile privind finanţarea învăţământului, neacordând procentul de minim 4% din PIB. Salariile personalului didactic nu s-au plătit integral. Sistematic, sporurile şi indemnizaţiile care se cuvin personalului didactic au fost calculate greşit. Cred că OIM va stinge conflictul pe care îl avem cu guvernul", ne-a declarat Aurel Cornea, preşedintele FSLI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite