"Orfelinatul", un amestec de supranatural şi realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul aduce aminte, în anumite privinţe, de marele succes al anului trecut "Labirintul lui Pan", al cărui regizor, Guillermo Del Toro, figurează pe genericul "Orfelinatului" în calitate de

Filmul aduce aminte, în anumite privinţe, de marele succes al anului trecut "Labirintul lui Pan", al cărui regizor, Guillermo Del Toro, figurează pe genericul "Orfelinatului" în calitate de producător. Povestea începe printr-un flashback, o scenă care se petrece într-un orfelinat unde se joacă mai mulţi copii. Unul dintre ei, o fetiţă, Laura, va fi smulsă brutal din mijlocul lor.

30 de ani mai târziu, Laura, acum femeie matură, căsătorită şi cu un copil adoptat, Simon, care suferă de o boală rară, revine la orfelinatul de odinioară, pe care l-a cumpărat pentru a-l transforma într-un cămin pentru copiii cu handicap. Evenimente stranii încep însă să se producă. Simon pretinde că vede băieţi şi fetiţe pe care părinţii nu-i pot zări. Îşi face apoi apariţia o femeie bizară, care-i dezvăluie lui Simon că este adoptat şi că va muri în curând. Departe de a fi un horror clasic, "Orfelinatul" mizează nu pe scene-şoc, ci pe o tensiune crescândă, o atmosferă învăluitoare de mister, culminând cu un sfârşit profund emoţionant.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite