Ordonanţa DNA, judecată la Palatul Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În schimb, PSD a prezentat la Cotroceni propriul proiect de organizare a DNA, a cărui şef ar urma să fie propus de către CSM, şi nu de ministrul justiţiei. Băsescu a mai anunţat că doreşte

În schimb, PSD a prezentat la Cotroceni propriul proiect de organizare a DNA, a cărui şef ar urma să fie propus de către CSM, şi nu de ministrul justiţiei. Băsescu a mai anunţat că doreşte să se consulte cu partidele parlamentare şi asupra priorităţilor legislative necesare aderării la UE. "Partidele parlamentare au posibilitatea de a aborda şi alte subiecte", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. UDMR a anunţat deja că doreşte să discute despre statutul minorităţilor. Consultările se vor întinde pe parcursul a două zile, ieri fiind prezente partidele din opoziţie, PC şi grupul minorităţilor. Astăzi sunt aşteptaţi la Palatul Cotroceni liderii UDMR, PNL şi PD.

Delegaţia PSD, fără Miron Mitrea
Pentru că are şi el probleme de imagine, liderii PSD au decis ca Miron Mitrea să nu facă parte din delegaţia care a fost la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu. De fapt, nici nu a existat vreo luare de poziţie în cadrul şedinţei BPN de miercuri seara pe acest subiect. Conform unor surse din partid, preşedintele Mircea Geoană a anunţat componenţa delegaţiei şi toată lumea a acceptat-o fără comentarii. Se pare însă că preşedintele PSD s-a gândit că ar expune şi mai mult partidul dacă la Cotroceni ar fi ajuns şi Miron Mitrea, cel care, după toate probabilităţile, calcă pe urmele lui Adrian Năstase. Surse din partid spun că şi Mitrea şi-ar fi exprimat preferinţa de a nu participa la Palatul Cotroceni.

C.V. Tudor şi-a schimbat atitudinea faţă de Băsescu
Delegaţia PRM, care a venit, ieri, la Palatul Cotroceni, i-a prezentat preşedintelui Băsescu, pe lângă chestiunile serioase referitoare la DNA şi integrarea în Uniunea Europeană, şi câteva probleme personale ale liderilor acestui partid. O membră a delegaţiei de zece persoane avea de recuperat o vilă la Poiana ţapului, senatorul Gheorghe Funar a vorbit despre cumnatul său, iar gen (r) Marcu Tudor s-a plâns că militarii nu au casă. "El nu a făcut o pledoarie pro domo, nu a cerut nimic pentru el, deşi nici el nu are casă. Trebuie să-l dea nişte pretinşi proprietari afară dintr-o casă", a povestit preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, situaţia fratelui său, gen. Marcu Tudor. Cât despre cumnatul lui Funar, liderii PRM s-au lăudat că acesta seamănă leit cu preşedintele Traian Băsescu, deşi are dezavantajul de a fi ungur. "Are un cumnat care seamănă leit cu Traian Băsescu. Vrea să-i aducă o poză şi atunci eu i-am zis gazdei, lui Băsescu: cumnatul lui Funar este ungur. Fiţi foarte atent ce faceţi cu el", a relatat Vadim Tudor cele discutate cu şeful statului. În afara acestor probleme, liderii PRM i-au mai recomandat lui Traian Băsescu să aresteze în următoarele săptămâni zece mari corupţi şi să scoată UDMR de la guvernare. Vadim Tudor l-a asigurat pe preşedintele României că este de acord cu returnarea la parlament a ordonanţei privind înfiinţarea DNA şi a promis că va vota în favoarea ei. De altfel, liderul PRM a părut tot timpul că doreşte să-i facă pe plac lui Băsescu. El a început conversaţia cu şeful statului exprimându-şi regretul că a boicotat consultările organizate de acesta în toamna anului trecut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite