Ordinul Asistenţilor a sistat ancheta la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordinul Asistenţilor a renunţat la propria anchetă la Maternitatea Giuleşti, după ce Florentina Cîrstea a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurori, sub acuzaţiile de ucidere din culpă, anunţând totodată că în secţia ATI nou născuţi trebuie să lucreze patru asistente.

"Nu mai este cazul să declanşăm o anchetă întrucât asistenta medicală Florentina Cîrstea a fost reţinută, pentru 24 de ore, de către Parchet, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în legătură cu incendiul de la Maternitatea Giuleşti", a precizat, potrivit MEDIAFAX, luni, vicepreşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Bucureşti, Florian Chiru.

Potrivit lui Florian Chiru, regulamentul de organizare al spitalului prevede că în Secţia de ATI nou născuţi a maternităţii trebuie să lucreze patru asistente medicale, nu una, aşa cum s-a întâmplat în momentul incendiului.

Situaţia dramatică în care cinci nou-născuţi prematur şi-au pierdut viaţa, iar alţi şase sunt în stare gravă a declanşat un val de informaţii neoficiale din care rezultă acuzaţii care afectează foarte grav imaginea profesiei de asistent şi moaşă, a adăugat Chiru.

"Totuşi, primele rezultate oficiale anunţă că Florentina Cîrstea a fost reţinută, pentru 24 de ore, de către Parchet , sub acuzaţiile de ucidere din culpă, astfel că, în cazul ei orice anchetă a noastră nu îşi mai are sensul. Aşteptăm şi alte rezultate, după care vom face a analiză a regulamentului de ordine interioară, structura organizatorică a secţiilor şi normativul de personal", a mai spus vicepreşedintele Ordinului Asistenţilor Bucureşti.

El a atenţionat că numărul asistenţilor medicali scade vertiginos prin blocarea posturilor din unităţile sanitare şi nerespectarea normativului de personal care generează un volum de muncă supradimensionat.

Chiru a criticat totodată lipsa unei politici de protecţie socială, nerecunoaşterea performanţelor profesionale şi a vorbit despre plecarea acestor angajaţi după deschiderea pieţei forţei de muncă în spaţiul european.

"Responsabilitatea noastră creşte proporţional cu scăderea încrederii societăţii în munca asistenţilor şi moaşelor. În condiţiile date, astfel de evenimente se pot produce oricând dacă reforma sistemului sanitar din România nu se va face real, coerent şi eficient",
a mai spus Chiru.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite