Oraşul-piramidă cu niciun fel de emisii poluante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un milion de oameni vor locui în gigantul de sticlă Proiectul Ziggurat propune construirea unui oraş futurist, sută la sută ecologic, care va utiliza exclusiv energia solară şi

Un milion de oameni vor locui în gigantul de sticlă

Proiectul Ziggurat propune construirea unui oraş futurist, sută la sută ecologic, care va utiliza exclusiv energia solară şi eoliană.

Inspirat de templele antice ale Mesopotamiei, Ziggurat va fi construit în Dubai pe o suprafaţă de 2,3 kilometri pătraţi, scrie publicaţia "Daily Mail". Proiectul care propune acest oraş al viitorului, aparţinând companiei Timelinks, va fi prezentat oficial la următoarea ediţie a expoziţiei Dubai International Convention and Exhibition Centre, desfăşurată în perioada 19-23 octombrie.

Spaţii verzi, fără maşini

Revoluţionar în domeniul urbanisticii, noul concept arhitectonic prezintă şi marele avantaj de a fi şi foarte prietenos cu mediul. Necesarul de energie pentru imensul oraş va fi asigurat exclusiv din resurse regenerabile, utilizând numai turbine de vânt şi panouri solare.

Apreciat atât pentru designul futurist, cât şi pentru tehnologia performantă, oraşul-piramidă redefineşte nevoile urbane, oferind un amestec special de spaţii verzi, publice şi private.

În acelaşi timp, cei peste un milion de locuitori din oraşul-piramidă se vor deplasa cu ajutorul unei monoşine, care va funcţiona atât vertical, cât şi orizontal. Acest mijloc de transport are scopul de a înlocui maşinile care tranzitează un oraş obişnuit, accesul accestora în Ziggurat fiind strict
interzis.

Tehnologie "science-fiction"

Tehnologia şi arhitectura, pe care le propune acest proiect, au făcut ca Ziggurat să fie considerat un oraş al viitorului, care deschide drumul către o nouă eră în respectarea mediului şi a conceptului de dezvoltare durabilă.

Înainte de lansarea oficială, investitorii au depus deja brevetul pentru această creaţie, nu atât pentru a proteja designul, cât pentru tehnologia performantă. Securitatea locuitorilor va fi asigurată prin metode speciale de identificare biometrică, prin recunoaşterea facială a tuturor persoanelor care vor intra în oraş.

După patentarea proiectului, cei de la Timelinks au depus, de asemenea, o cerere de finanţare la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea unor proiecte similare.

Proiecte 100% "eco" în Dubai

Dubaiul este recunoscut pentru proiectele urbanistice foarte prietenoase cu mediul. Masdar este oraşul care se va întinde pe şase kilometri din deşert, construit de cel mai mare producător de petrol din lume, cu scopul de a aplica cele mai avansate tehnologii de combatere a poluării.

Conceptul urban propus de Abu Dhabi se remarcă, de asemenea, prin lipsa totală a emisiilor de dioxid de carbon.

Un alt proiect ambiţios este cel al renumitului arhitect olandez Rem Koolhaas. Acesta a conceput proiectul unui oraş ecologic care va ocupa o întreagă insulă artificială creată special în Golful Persic.

Insula artificială se defineşte prin consum redus de energie, prin mijloace de transport ecologice şi prin abundenţa spaţiilor verzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite