Oraşul Avrig este sprijinit de UE să-şi gestioneze deşeurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană finanţează un proiect de gestionare a deşeurilor menajere, în valoare de un milion de euro, bani nerambursabili, prin care oraşul Avrig se va încadra în normele europene de

Uniunea Europeană finanţează un proiect de gestionare a deşeurilor menajere, în valoare de un milion de euro, bani nerambursabili, prin care oraşul Avrig se va încadra în normele europene de protecţie a mediului înconjurător.

Miercurea trecută, primarul Avrigului, Gheorghe Frăticiu, a semnat contractul de finanţare pentru derularea proiectului "Eco Sistem Avrig - proiect pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deşeurilor menajere".

Valoarea totală a proiectului este de un milion de euro, iar finanţarea asigurată de la Uniunea Europeană este nerambursabilă. Parteneri ai Primăriei şi Consiliului Local Avrig pentru acest proiect sunt Consiliul Judeţean Sibiu, precum şi consiliile locale din comunele Turnu Roşu, Racoviţa, Porumbacu de Jos şi Cârţa.

Proiectul "Eco Sistem Avrig- proiect pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deşeurilor menajere" a rezultat din necesitatea realizării unui sistem ecologic, eficient şi durabil de gestionare a deşeurilor, în vederea încadrării în cerinţele şi normele europene de protecţie a mediului înconjurător.

Astfel, în urmă cu trei luni, în cadrul şedinţei ordinare, Consiliul Local al oraşului Avrig a adoptat Hotărârea nr.88/2007, prin care s-a aprobat documentaţia tehnico-economică a obiectivului de investiţii "Eco-Sistem Avrig, proiect pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deşeurilor menajere". În continuare, proiectul a fost depus la ADR Centru Alba Iulia, iar la începutul lunii în curs a fost propus pentru finanţare.

Următorul pas a fost făcut de Consiliul Local cu prilejul şedinţei ordinare din data de 14 noiembrie, când s-a adoptat Hotărârea nr. 144/2007. Prin acest document a fost aprobată alocarea din bugetul local propriu a contribuţiei locale pentru întreaga valoare a cofinanţării în scopul utilizării ei în cadrul proiectului mai sus-amintit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite