Oraşele în care nu poţi să ieşi noaptea din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşele în care nu poţi să ieşi noaptea din casă
Oraşele în care nu poţi să ieşi noaptea din casă

Serialul „Cele mai dure oraşe din lume“, care începe la Discovery Channel, în această seară, de la ora 21.00, face un Top 10 al destinaţiilor periculoase. Reporterul de investigaţie Donal MacIntyre călătoreşte în cele mai periculoase oraşe ale lumii pentru a informa turiştii cum să se protejeze atunci când sunt în vacanţă.

De la revolte rasiale în Paris şi trafic de droguri în Istanbul până la cazuri de răpire în Mexico City, serialul Discovery Channel dezvăluie secrete bine ascunse, care nu pot fi întâlnite în broşurile turistice. Celelalte şapte oraşe vizitate sunt Cape Town, Praga, Napoli, Odessa, Ierusalim, Miami şi ­Washington DC.

Jurnalistul Donal MacIntyre ascultă poveştile localnicilor, care parcă îşi duc viaţa cotidiană în prima linie a unui război, dar şi poveştile echipelor locale de poliţie, care explică modul în care duc o luptă constantă cu infractorii.

Fiecare episod prezintă corupţia din aceste oraşe – indiferent că este vorba de sclavie sexuală sau trafic ilegal de arme – şi îl urmăreşte pe irlandezul MacIntyre riscându-şi siguranţa pentru a avea acces în lumea celor care comit aceste infracţiuni grave.

Miami, prima oprire

În această seară, „protagonistul“ primului episod din „Cele mai dure oraşe din lume“ este însoritul Miami, din statul american Florida. Cunoscut pentru plajele aurii, pentru cluburile extravagante şi magazinele de firmă, Miami este şi casa necruţătoarei bande de infractori Zoe Pound. Membrii ei, extrem de bine organizaţi, sunt originari din Haiti.

Următoarea oprire în circuitul „pericolului“ este chiar „oraşul luminilor“, Parisul, unde principalul risc cu care se confruntă turiştii este reprezentat de revoltele de stradă. În ultimii câţiva ani, capitala franceză a fost asediată de frământări civile, iscate de a doua generaţie de imigranţi din suburbii, care consideră că sunt discriminaţi de societatea franceză şi de forţele de lege şi ordine, în frunte cu preşedintele Nicholas Sarkozy, adeptul acestei politici dure.

Următoarele episoade prezintă, în ordine, oraşele: Cape Town, Napoli, Washington D.C., Dublin, Mexico City, Praga, Istanbul şi Odessa.

Despre prezentator

Donal MacIntyre s-a născut în 1966, la Dublin, în Irlanda. A lucrat ca reporter de ştiri pentru „The Sunday Tribune“. Numele său a devenit o marcă înregistrată. MacIntyre a realizat nenumărate reportaje şi investigaţii pentru BBC.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite