Oraşe eco împotriva obezităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Londra a hotărât să construiască zece oraşe ecologice pentru a combate obezitatea, precum şi alţi factori de risc pentru sănătate. Obezitatea şi încălzirea globală

Guvernul de la Londra a hotărât să construiască zece oraşe ecologice pentru a combate obezitatea, precum şi alţi factori de risc pentru sănătate. Obezitatea şi încălzirea globală reprezintă două dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă în prezent Marea Britanie.

Cele zece oraşe ecologice vor fi ridicate după modelul unor alte localităţi asemănătoare, construite deja în Franţa, Finlanda sau Australia.

Reşedinţele, gândite mai ales pentru generaţiile tinere, au reuşit să contribuie substanţial la îmbunătăţirea stilului de viaţă şi au redus cu 10% obezitatea în cazul copiilor cu vârste cuprinse între şapte şi 12 ani.
Oraşele eco au o mulţime de drumuri special amenajate pentru biciclete, astfel încât şcolarii să se poată deplasa mereu cu acest mijloc de transport.

În şcoli vor exista programe speciale prin care copiii vor fi sfătuiţi să consume numai alimente sănătoase, iar sportului i se va acorda locul cuvenit în programa şcolară.

Pentru adulţii care vor să afle care este starea lor de sănătate, vor fi instalate corturi sanitare pe principalele artere comerciale. Numărul spaţiilor verzi va fi mărit considerabil, iar locurile pentru joacă şi recreere vor ocupa un loc de frunte în planul de urbanism.

Un astfel de oraş este conceput pentru 20.000 de locuitori, iar facilităţile pe care le presupune nu fac decât să întărească faptul că un om sănătos are nevoie, în primul rând, de un mediu sănătos.

Britanicii nu se opresc aici. Ei intenţionează să reproiecteze şi unele dintre cele mai insalubre oraşe aflate în nordul ţării, cât şi unele cartiere din Londra, pentru ca ele să ofere condiţii de viaţă mai sănătoase.

Executivul britanic a luat aceste hotărâri la nici trei zile după ce Ministerul Sănătăţii a publicat un studiu conform căruia, în unul din trei cazuri, cancerul are drept cauze un regim alimentar inadecvat şi lipsa exerciţiului fizic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite