Orange România renunţă la câteva sute de angajaţi - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orange România renunţă la câteva sute de angajaţi - Revista presei economice
Orange România renunţă la câteva sute de angajaţi - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre decizia Orange România de a renuţa la prelungirea contractelor persoanelor angajate pe o perioadă delimitată de timp, scăderea numărului de ore suplimentare pe fondul crizei sau acuzaţiile aduse angajatorului de unii angajaţi ai Credit Europe Bank. Printre alte subiecte, proprietarii nu mai au motive pentru a menţine chiriile sus, iar Criteria Caixacorp a cumpărat 4,9% din acţiunile Erste Group

Orange România renunţă la câteva sute de angajaţi. Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală, ar putea renunţa la prelungirea contractelor persoanelor angajate pe o perioadă determinată de timp, potrivit unor surse din cadrul companiei. Măsura ar putea viza câteva sute de salariaţi. Aceleaşi surse au precizat că operatorul ar putea alege să îşi externalizeze call center-ul, cu excepţia echipei dedicate clienţilor de business. În prezent, în centrele de relaţii cu clienţii, pe care Orange le are în Bucureşti, Cluj şi Timişoara lucrează aproximativ 700 de angajaţi (cu contracte pe durate determinate sau nedeterminate) şi 300 de consultanţi externi, scrie Ziarul Financiar.

Orele suplimentare scad pe fondul crizei.
Numărul orelor suplimentare per angajat este, în prezent, cu 80% mai mic decât era în ianuarie anul trecut, potrivit unui studiu realizat de compania PayLogic, specializată în servicii de externalizare a calculului salarial, recrutare şi administrare de personal. “Angajaţii nu mai sunt atât de încărcaţi ca în trecut, din cauza perioadei dificile din punct de vedere economic prin care trecem, având în vedere că firmele nu mai au acelaşi nivel de comenzi”, spune Cristian Udrescu, CEO-ul PayLogic. Creşterea numărului de ore suplimentare per angajat înregistrată în 2008 faţă de anul anterior a fost de 42%, potrivit studiului realizat de PayLogic, anunţă Business Standard.

Credit Europe Bank le-a cerut unor angajaţi demisia. Angajaţii Credit Europe Bank au cerut sprijinul Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB), dupa ce banca a decis începerea unei proceduri de restructurare, prin care salariaţilor li se cere să-şi semneze demisia, pentru a evita plata salariilor compansatorii, susţine preşedintele FSAB. "Am primit 3 sesizări din partea CEB, însă nefiind membri de sindicat, nu am putut interveni pentru a-i sprijini. El susţine, cu toate acestea, că în celelalte bănci membre ale sindicatului nu au exista până în prezent presiuni de acest fel asupra salariaţilor, în condiţiile în care FSAB trebuie să primească o sesizare în acest sens cu cel puţin 60 de zile înainte", a mai spus preşedintele federaţiei, Paraschiv Constantin, citat de Wall-Street.

Proprietarii nu mai au motive pentru a menţine chiriile sus.
Proprietarii de orice fel de spaţii, inclusiv rezidenţiale, office sau comerciale nu mai pot menţine chiriile ridicate, iar motivele pentru a accepta o chirie mai scăzută sunt tot mai puternice, se arată într-un comunicat al firmei de consultanţă EuroMetropola. "Unul dintre motive ar fi că nu este cea mai bună perioadă pentru a găsi chiriaşi solvabili, ar putea aştepta luni cu biroul sau casa goale până se va găsi un nou locatar, timp în care proprietarul va achita din buzunarul propriu cheltuielile de întreţinere. Al doilea motiv este acela că acomodarea unui nou chiriaş ar putea presupune cheltuieli extra pentru proprietar: igienizarea spaţiului (zugravire, înlocuire diverse), mobilier suplimentar etc.", au adăugat cei de la EuroMetropola, citaţi de Curierul Naţional.

Criteria Caixacorp a cumpărat 4,9% din acţiunile Erste Group în 2008. Criteria Caixacorp, ce deţine cea mai mare bancă de economii din Spania, La Caixa, a anunţat, ieri, că a cumpărat 4,9% din acţiunile Erste Group Bank, în 2008, potrivit Reuters. Grupul spaniol a arătat că investiţiile în Erste, al treilea creditor din Europa emergentă, fac parte din consolidarea poziţiei în Europa Centrală şi de Est. Deţinerea de sub 5% înseamnă că grupul ar putea să nu raporteze aceas­tă achiziţie, ce pare să fi avut loc până în octombrie 2008. Conform legilor austriece, investitorii care depăşăsc limita de 5% trebuie să îşi anunţe deţinerile. Criteria a arătat că a plătit 628 milioane euro pentru participaţie, preţul mediu per acţiune fiind de 40,43 euro, conform Reuters. Cotaţia acţiunilor Erste nu a mai depăşit 40 de dolari de la sfârşitul lui septembrie, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite