Orădenii au la dispoziţie un singur patinoar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea deosebit de friguroasă din ultima perioadă a adus orădenilor motive de bucurie prin deschiderea unui patinoar în incinta bazei sportive „Voinţa”.

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă cât şi pentru cei care doresc să încerce ceva nou, în incinta Bazei sportive Voinţa, aproape de buricul târgului, a fost inaugurat un patinoar natural. Funcţională de la finele anului trecut, suprafaţa destinată patinajului este de aproximativ 1.000 de metri pătraţi După achitarea unei sume de 3 lei pe zi pentru copii, respectiv de 5 lei pentru adulţi, orădenii, cu mic cu mare, pot profita de binefacerile iernii, pot da jos cele câteva kilograme acumulate după mesele copioase de sărbători sau pur şi simplu se pot distra într-un mod mai special. Cum era de aşteptat, cei care gustă din plin momentele petrecute pe gheaţă sunt copii care cu greu se lasă duşi de la baza sportivă. „Îmi place foarte mult la patinoar. Mi-ar plăcea să patinez toată ziua. Deşi la început cădeam mult pe gheaţă acum m-am obişnuit şi încep să alunec bine. Vreau să vin în fiecare zi la gheaţă”, mărturiseşte Denis, unul dintre micuţii de pe luciul de gheaţă. Şi pentru că patinoarul nu poate fi folosit corespunzător în lipsa unor patine, doritorii pot închiria aceste încălţăminte speciale chiar din incinta bazei sportive, contra unei sumei mai mult decât modice, de 5 lei pentru o oră.

Ajutor pentru familia Nemeş

Conducerea bazei „Voinţa” susţine că una din raţiunile pentru care a amenajat patinoarul de pe terenurile de tenis a fost dorinţa de a ajuta familia micilor tenismeni orădeani, copiii familiei Nemeş. „Familia Nemeş, locuieşte la subsolul birourilor bazei. Mare parte a banilor proveniţi din amenajarea patinoarului ajung la ei. Este singura lor sursă de venit. Şi, în plus tot membrii familiei Nemeş sunt cei care se ocupă de întreţinerea patinoarului, banii sunt meritaţi, munca e multă”, spune Mircea Drăgoi, directorul bazei sportive „Voinţa” din Oradea.

Patinoarul din orăşel în stand by

Deşi în anii precedenţi un patinoar similar celui de la baza „Voinţa” a fost amenajat şi în Orăşelul Copiilor, în acest an, conducerea Primăriei Oradea a decis că nu mai merită. Costurile pentru întreţinerea patinoarului sunt prea mari şi în concluzie aleşii locali au renunţat să îl mai amenajeze. „Din prognoza meteo, vremea rece va ţine doar câteva zile şi vor urma zile cu temperaturi mai ridicate, ceea ce a făcut să ne gândim dacă mai este oportună cheltuirea unor sume considerabile de bani pentru amenajarea patinoarului”, spune Mihaela Alexandru, consilier în cadrul Administraţiei Imobiliare Oradea, instituţia care finanţează Orăşelul Copiilor. Costurile de amenajare şi întreţinere a unui pationar în Orăşelul Copiilor ar ajunge, conform conducerii AIO la 40.000 de lei lunar, instalaţia de răcire a gheţii consumând 70 de kilowatti pe oră.

Orar zilnic 9:00–21:00
Patine – 5 lei/oră
Taxa intrare – 5 lei/zi/adulti
                        3 lei/zi/copii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite