Oradea:Unsprezece muncitori intoxicați, în Oșorhei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații unei firme au ajuns azi în spital, după ce s-au intoxicat cu o substanță de curățat.

Unsprezece persoane au ajuns azi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, ca urmare a unei intoxicații cu hidrocarburi, în timpul serviciului, la o societate comercială din Oșorhei. Se pare că primul angajat s-a intoxicat luni, prin contactul cu un recipient în care se ținea o substanță toxică, cu care se dorea să se curețe o mașină de tipărit ambalaje. A fost necesară întervenția a trei autosanitare ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) și a unei autosanitare a SMURD, după ce incidentul a fost anunțat, la Numărul Unic pentru apeluri de urgență 112.

Anchetă în derulare

“Simptomatologia a debutat cu manifestări neuropsihice, eritem cutanat pruringinos, parestezii periorale şi ale membrelor superioare, lipotimii şi manifestări digestive, greţuri şi vărsături”, informează dr. Țîrț Dorel, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Bihor. În colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor și cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţii DSP Bihor desfăşoară o anchetă care cuprinde acţiuni de evaluare a condiţiilor igienico-sanitare şi condiţiilor de muncă în secţia în care s-a produs
evenimentul şi prelevarea de probe din mediul de muncă, în vederea examinărilor
de laborator.
“Vom verifica înscrisurile și vom stabili cauzele care au determinat acest accident de muncă”, spune Liviu Lupea, inspector șef la ITM Bihor. Ancheta este în curs de desfăşurare şi va fi completată cu date prezentate de societatea comercială la solicitare, se arată în comunicatul DSP Bihor. Activitatea în secţia în care s-a produs evenimentul a fost sistată.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite