Oradea:Ștranduri, mici și frigărui de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii au sărbătorit Ziua Internațională a Muncii în stilul tradițional românesc.

La aproape 120 de ani de la prima dată când Ziua Internațională a Muncii a fost sărbătorită pe pâmânt românesc, orădenii s-au conformat tradiției de 1 Mai și s-au trezit de dimineață, nu pentru a se îndrepta spre serviciu, ci pentru a merge la ștranduri, în stațiuni balneare, la pădure sau la munte.

Cei mai harnici s-au dovedit a fi pensionarii, care au luat cu asalt Ștrandul Ioșia, încă de le orele 7 ale dimineții, chiar dacă acesta s-a deschis abia la orele 8, conform programului. “Circa două sute de persoane au trecut deja pragul ștrandului”, a spus Gheorghe Sime, administratorul ștrandului , în jurul orei 8.30, în această dimineață.  La Ștrandul Municipal clienții s-au lăsat așteptați, abia după orele 9 începând să vină mulțimea. Potrivit spuselor doamnelor de la casa de bilete, în prima oră din acest sezon estival, la Ștrandul Municipal s-au vândut zece bilete de 3 lei (pentru copii) și două pentru adulți. 16 pensionari au intrat gratuit. O mare parte a orădenilor au ales să-și petreacă ziua de 1 Mai în Băile Felix și Băile 1 Mai, ca dovadă traficul aglomerat de pe căile de acces spre cele două stațiuni.

La munte

Persoanele care au case de vacanță și-au adunat familiile și prietenii și s-au îndreptat spre destinațiile montane bihorene și clujene (Coada Lacului, Valea Drăganului, Bulzi, Vadu Crișului). Cum 1 Mai nu putea să treacă fără mici și bere, orădenii nu s-au dezmințit și au format cozi la supermarket-uri și  în piețe, încă de joi seară, când furtuna iscată, ca și prognozele meteo de altfel, anunța  vreme rea în acest weekend.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite