Oradea:Soții Adam au ales să moară împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi s-au spânzurat miercuri noapte, gestul lor fiind catalogat de psihologi ca fiind unul de revoltă în fața cancerului.

Familia Adam, soții Beatrix (53 de ani) și Constantin (57 de ani), și-au pus capăt zilelor în noaptea dinspre miercuri spre joi. S-au spânzurat legându-se fiecare de ușa unei băi, organizându-și moartea până la cel mai mic detaliu. Și-au pregătit hainele de înmormântare, și-au scris biletul de adio, au pus un bilețel pe ușă, prin care îi spuneau unchiului soției să-și utilizeze cheia pentru a deschide ușa. Acesta, Hatfaludi Huba, este cel care trebuia să-i ducă în această dimineață la Cluj-Napoca și cel care i-a găsit morți, în jurul orei 8.

Nu au avut copii

„Marți a primit Constantin confirmarea că este în ultimul stadiu, cu cancer pulmonar. Azi ar fi trebuit să meargă la Cluj. Aseară au insistat ca unchiul ei să ia cheia, pe motiv că nu ar funcționa interfonul. Au lăsat pe ușă un bilet pe care scria „Huba, folosește-ți cheia””, povestește una dintre vecinele din blocul de pe strada George Enescu.  Aceasta îi știa din 1986, când familia de ingineri se mutase pe această stradă, soțul fiind originar din Bacău.  Cum cei doi soți nu au avut copii, aceștia vor fi înmormântați la Cluj, unde e și mama lui Beatrix. „Au fost niște oameni liniștiți, care nu ieșeau în evidență. În bilețel au scris că nu vor autopsie și rugau ca moartea lor să nu fie comunicată presei”, ne-a spus vecina.

Caz unic

Corina Lupău, psiholog la Clinica de Oncologie din Oradea, spune că nu a auzit, în ultimii zece ani, de o astfel de sinucidere dublă. „Cred că dacă ar fi avut copii, ar fi fost alta situația. Era un cuplu autocentrat, de unde se explică și nevoia de comuniune în moarte”, spune Corina Lupău, subliniind că sunt foarte rare cazurile de sinucidere la persoanele bolnave de cancer. Aceasta cataloghează gestul soților ca fiind unul de revoltă în fața bolii și a morții.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite