Oradea:Simpozion despre eliberarea Oradei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala ”Traian Moșoiu” a primăriei orădene a găzduit un simpozion dedicat aniversării a 90 de ani de la eliberarea Oradei de către armata română de sub ocupația trupelor lui Bela Kun.

Profesorul universitar Ioan Aurel Pop, de la Universitatea Babeș-Bolyai, a prezentat în expozeul său contextul istoric în care a avut loc eliberarea municipiului și consecințele lui. El a subliniat că națiunile române, maghiare, cehe și austriece s-au format după același model, al statelor care și-au dobândit independența și s-au constituit pe criteriul limbii și culturii.
Mărturii fotografice

Profesorul universitar Ioan Zainea a prezentat pagini din jurnalul Mitropolitului Roman Ciororgairu și a jurnalistului Gheorghe Tulbure și a prezentat imagini fotografice cu generalul Traian Moșoiu și familia regală a României. Sala mare a primăriei a fost plină ochi de studfenți la istorie, cadre militare în rezervă și retragere și funcționari publici.

În încheierea simpozionului, primarul Ilie Bolojan a acordat diplome de merit Asociațiilor Veteranilor de Război și celei a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, precum și unor ofițeri în rezervă care au onorat Oradea și armata prin toată activitatea lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite