Oradea:Rochia de seară scoate magazinele din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În funcție de buget, orădencele dau între o sută și două mii de lei, pe ținuta pe care o vor purta la nunți.

Sezonul nunților a început în forță, după încheierea postului Paștelui. Orădencele au fost atinse de febra căutării rochiei de seară ideale, cu care să atragă toate privirile la nunțile la care care vor participa. În atingerea marelui obiectiv, călcând în picioare orice principii legate de criza economică, doamnele și domnișoarele sunt în stare să dea până și 2.000 de lei pe o rochie de seară, creată de vreun designer local, după formele și dorințele nuntașelor.  La polul opus, orădencele pentru care primirea unei invitații la nuntă înseamnă mai mult o cheltuială decât un prilej de epatare apelează fie la saloanele de închirieri, fie la magazinele second-hand care comercializează și astfel de articole vestimentare. În cazul celor din urmă, problema rochiei de nuntă se rezolvă cu circa o sută de lei. În magazinele de haine obișnuite, de pe Corso, din centrele comerciale sau din cartiere, prețurile ținutelor de seară pentru reprezentantele sexului frumos variază între 150 și 800 de lei, în funcție de poziționarea magazinului, oferta fiind cam aceeași, în fiecare dintre acestea.

Croite după buzunar


Loredana participă la o nuntă chiar în această seară, fapt pentru care, din salariul de bugetar, a economisit bani pentru a-și cumpăra o rochie de nuntă, cu care să-și impresioneze în primul rând partenerul.   “Mi-am luat o rochie lungă, roșie, din satin, cu 500 de lei, de la un magazin de pe Bulevardul Dacia”, ne-a spus vineri Loredana, încântată de felul în care va arăta la petrecere. Lidia, o doamnă de 35 de ani, va fi nașa unui cuplu care se căsătorește la data de 16 mai. Pentru a-și face cu succes datoria de părinte spiritual nu putea să își cumpere orice rochie, astfel încât a apelat la serviciile unui designer consacrat pe piața orădeană. “Am dat două mii de lei pe rochia de nașă, dar nu am niciun regret. Știu că gestul meu poate părea extravagant în condiții de criză, dar calitatea se plătește”, spune femeia de afaceri, care va purta la nuntă o rochie decorată manual, cu cristale Svarowski.

Eleganța, fără restricții

Potrivit designerului orădean Raluca Mihălceanu, orădencele sunt dispuse să cheltuie pentru o rochie de seară deosebită între o mie și două mii de lei. Elena Ungureanu, șefa magazinului Select de pe strada Republicii, ne confirmă că, atunci când vine vorba de bun gust, orădencele nu cunosc termenul criză. “Nu există restricții în materie de eleganță și bun gust. Fiecare femeie vrea să fie elegantă, indiferent de buget”, spune Elena Ungureanu. Lavinia, vânzătoare la un boutique spune că, în ultimele două săptămâni, numărul clientelor care cumpără rochii de seară s-a dublat. “Fie pentru nunți, fie pentru banchetele care se apropie, orădencele nu renunță la rochii elegante. Comparativ cu anul trecut, criza se resimte doar prin faptul că unele doamne se orientează spre articole vestimentare mai ieftine”, a observant Lavinia.


Prețuri orientative

Designer    1.000 – 2.000 lei
Magazine     150 – 800 lei   
Magazine second-hand    50 -100 lei
Magazine de închirieri     70 – 150 lei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite