Oradea:Rețelele de energie termică, reabilitate pe bani UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul municipalității orădene, de reabilitare a rețelelor de energie termică și achiziționarea unui bloc energetic nou, a fost acceptat de Ministerul Mediului în vederea finanțării de către Uniunea Europeană.

Reabilitarea rețelelor și achiziționarea unui bloc energetic nou ar costa, conform estimărilor municipalității, aproximativ 60 de milioane de euro. ”Acceptarea proiectului reprezintă un succes întrucât doar cinci orașe din țară au fost cuprinse pe această componentă”, spune primarul Ilie Bolojan.
Scopul acestui proces de preselecție a vizat identificarea proiectelor de mediu eligibile în cadrul programului operațional sectorial al Uniunii Europene. Oradea a fost selectat împreună cu alte cinci orașe care vor beneficia de asistență tehnică din partea Ministerului Mediului, pentru pregătirea proiectului de investiții ce urmează să fie realizat. Suportul pe care ministrul îl acordă municipalității orădene nu garantează însă și aprobarea proiectului de către Comisia Europeană.
Până în data de 3 aprilie, primăria trebuie să trimită Ministerului Mediului un angajament ferm de susținere a proiectului pentru finanțarea prin programul operațional sectorial.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite