Oradea:Rețea de traficanți de droguri, trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi procurorii antidrog cercetează 28 de tineri pentru trafic şi consum de droguri. Substanțele erau aduse din Olanda și distribuite în Oradea și București.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea împreună cu procurorii DIICOT au definitivat cercetările şi au sesizat instanţa de judecată cu privire la activitatea unui grup care se ocupa de trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc, distribuire, consum de droguri şi punerea la dispoziţie cu ştiinţă a locuinţei în vederea consumului de droguri. 

28 de persoane cercetate

 "Cercetările au fost efectuate faţă de 28 de persoane, toţi cetăţeni români cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, domiciliaţi în municipiul Oradea şi Bucureşti. În urma cercetărilor s-a stabilit că nouă dintre aceştia erau traficanţi de droguri", a declarat comisar șef Valerian Şipoş, șeful BCCO.
Șase dintre tinerii cercetați au fost arestați preventiv, fiind acuzați de constituire în grup organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc, distribuire, consum de droguri, precum şi punerea la dispoziţie cu ştiinţă a locuinţei în vederea consumului, toţi fiind trimişi în judecată. "Doi dintre traficanţi erau din municipiul Bucureşti, iar în urma unui flagrant desfăşurat în Bucureşti, sub coordonarea Direcţiei Antidrog din cadrul D.G.C.C.O., s-a descoperit asupra lor 250 grame cannabis, pregătit pentru traficare.Drogurile proveneau din Olanda şi au fost introduse în ţară în luna ianuarie", a adăugat șeful BCCO. Poliţiştii antidrog au descoperit că traficanții ar fi distribuit în 2008 circa șase sute de pastile de ecstasy, șase sute de grame de haşiş şi două sute de grame de cocaină, în Oradea şi în Bucureşti.
Anchetatorii au stabilit că 19 dintre membrii grupării erau consumatori de droguri.Aceștia au fost sancționați cu amendă și obligaţi să urmeze o cură de dezintoxicare. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii riscă pedepse cuprinse între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite