Oradea:Primăria preia spitalele orădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preluarea de către Primăria Oradea a patru din spitalele orădene pare să fie o măsură pe placul directorilor acestor spitale. Aceștia consideră că măsura nu va afecta calitatea actului medical.

”Nu vor fi mari diferențe. Finanțarea spitalelor se face în proporție de 90% din la Casa de Asigurări de Sănătate, ei plătesc salariile și serviciile medicale. Ceea ce aduce în plus legea sunt o serie de obligații care nu vor depinde de Consiliul Local, vor fi o serie de cheltuieli pe care municipalitatea va trebui să le achite”, spune Liana Antal, directorul spitalulului Clinic de Obstetrică-Ginecologie ,,Dr. Alexandru Nemeş-senior”.

Cele mai importante spitale trec la Primărie

Primăria Oradea va prelua de la Ministerul Sănătăţii Publice patru spitale. Este vorba despre Spitalul Clinic Municipal ,,Gavril Curteanu”, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ,,Dr. Alexandru Nemeş-senior”, Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie şi Spitalul de Pneumoftiziologie.

Marius Pîrcioagă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor este împuternicit să încheie în numele Ministerului Sănătăţii, protocolul de predare-preluare a celor patru spitale către Primăria Oradea. După semnarea protocolului de predare-preluare urmează ca Primăria Oradea să intre pe deplin în drepturi asupra celor patru spitale. Prin acest protocol, Primăria va prelua cele patru spitale cu număr de personal şi stat de funcţii, structură organizatorică, datorii, obligaţii de plată către furnizori, bilanţ şi cont de execuţie, precum şi buget pe trimestrul I a acestui an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite