Oradea:Preot trimis în judecată pentru un accident auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printr-un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea a fost trimis în judecată preotul reformat Mercsak Anton, în vârstă de 26 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

În sarcina sa s-a reţinut că în seara de 3 noimebrie 2008, orele 19.50, în timp ce conducea autoturismul, pe DN-19E, din direcţia Marghita spre Oradea, pe raza localităţii Fegernicul Nou, a accidentat-o pe tânăra O.G.A., în vârstă de 15 ani, care tocmai coborâse dintr-un autobuz oprit. A acroşat-o cu aripa dreapta faţă, a aruncând-o în sensul său de deplasare, după care şi-a continuat drumul, fără a opri, până în localitatea Sălard, unde a observat că lampa de semnalizare era avariată, iar oglinda spartă. Și-a continuat drumul la prietena sa, în Oradea, fără a-i spune despre accidentul pe care l-a avut. A doua zi dimineaţa, invitat fiind la Postul de Poliţie Suplacu de Barcău, Bihor, în legătură cu o reclamaţie depusă privind furtul unor bunuri din parohia la care este preot, poliţiştii sesizând avariile autoturismului i-au solicitat lămuriri inculpatului, însă acesta nu le-a spus nimic de accident, susţinând că avariile respective sunt urmarea unui accident anterior.
Ulterior, inculpatul Mercsak Anton a recunoscut producerea accidentului, accident în urmă căruia partea vătămată, minora în vârstă de 15 ani a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 70 de zile de îngrijiri medicale. Inculpatul a fost reţinut, însă instanţa n-a aprobat propunerea de arestare a parchetului, cercetarea s-a efectuat cu inculpatul în stare de libertate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite