Oradea:Piața Ioșia controlată de inspectorii sanitar-veterinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de startul perioadei de sacrificare a mieilor, locul unde aceștia vor fi asomați a fost temeinic verificat de autorități.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor împreună cu cei ai Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor au efectuat azi, 8 aprilie, un ultim control înainte de debutul sacrificării mieilor în Piaţa Ioşia Nord. Începând de mâine de la ora 7.00, în piaţă sunt aşteptaţi vânzătorii și cumpărătorii de miei.

Pentru a-și vinde mieii în piața orădeană, vânzătorii trebuie să achite o taxă de 10 lei. Mieii vor fi sacrificaţi într-un spaţiu special amenajat, de către unul dintre cei 60 de măcelari care vor fi prezenţi pe parcursul celor trei zile.

Inspectorii au ținut să se asigure că locul de sacrificare întrunește toate condițiile. Hala unde vor fi sacrificaţi mieii este dotată cu aparate de asomare noi şi are o capacitate de până la 40 de locuri. Agenţilor economici care intenționează să obțină autorizare pentru asomarea animalelor trebuie să amenajeze spaţiile conform cu cerințele Uniunii Europene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite