Oradea:Persoanele fizice sunt aşteptate la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţele bihorene au început să colecteze declaraţiile de venit pe care persoanele fizice care au obţinut venituri suplimentare sunt obligate să le depună până cel târziu în data de 15 mai.

Formularele pot fi procurate de la administraţiile fiscale sau de pe site-ul ANAF. Formularul 200 trebuie completat şi depus de persoanele fizice până în data de 15 mai. Anul acesta, formularele nu vor mai fi primite de contribuabili prin poştă ci vor putea fi procurate de la sediile administraţiilor fiscale de care aparţin sau pot fi descărcate de pe site-ul www.anaf.ro. Unul din motivele pentru care s-a renunţat la trimiterea formularelor prin poştă este că 70% din cei 900.000 de contribuabili care au depus declarația în 2008, deşi au primit la domiciliu formularele personalizate, s-au prezentat la sediile administraţiilor financiare din două motive: fie pentru că au dorit asistenţă în completarea formularului, fie pentru că solicitau noi formulare, motivând că cele primite au fost pierdute sau deteriorate.

Persoanele fizice au posibilitatea de a dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil datorat, pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit. Depunerea declaraţiei se poate face fie personal, la sediul administraţiei fiscale, fie prin poştă (scrisoare recomandată), cheltuiala fiind suportată de contribuabil. Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de venit, de către persoanele fizice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10 lei la 100 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite