Oradea:Pensiuni din Bihor, premiate de ANTREC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Județean Bihor a premiat azi firmele care au participat la târgul de turism de la Debrețin. Cu această ocazie, Maria Tătar, președinta Autorității Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural a înmânat diplome reprezentanților pensiunilor din județ, premiate la concursul "Margareta de aur".

Pensiunea Valea Izvorului din Remeți a primit premiul pentru tradiții locale și respectarea stilului arhitectonic al zonei. Pensiunea Vidraru din Felix a fost premiată pentru cea mai frumoasă terasă, iar pensiunea Rozeclas pentru armonie cromatică - cea mai frumoasă grădină. Complexul Adoriana din Sarcău a primit premiul pentru cele mai bune programe în afara pensiunii. "Avem bază de tratament, centru de profilaxie și tratament curativ, fizioterapie și recuperare medicală", a spus medicul Ioana Moga, cea care se ocupă de complexul Adoriana. Maria Tătar a declarat că în județ există 180 de pensiuni clasificate. O singură pensiune are cinci margarete, la Bulz, în schimb niciuna nu are o singură margaretă.

Turism la negru

Președinta ANTREC Bihor, Maria Tătar, a precizat că încă mai există foarte multe pensiuni neclasificate, care duc la diminuarea turiștilor pentru pensiunile clasificate. "Este păcat că există încă pensiuni care lucrează la negru pentru că procedura de clasificare este relativ simplă și nu costă nimic", a subliniat Maria Tătar. Ea a spus că cele mai multe pensiuni sunt concentrate în zona Băile Felix - Băile 1 Mai, însă în fiecare an crește și numărul pensiunilor din zona montană. Adi Marin, reprezentantul Serviciului Județean Salvamont - Salvaspeo Bihor, a ținut să precizeze că neclasificarea tuturor pensiunilor din județ face imposibilă realizarea unei evidențe cu numărul turiștilor care vin în Bihor, iar acest lucru împiedică autoritățile să acceseze fonduri europene. "Pentru accesarea acestor fonduri ni se cer multe date statistice cu  numărul turiștilor care vin în județ. Direcția de Statistică nu are aceste date pentru că nu le primește, nu există nicăieri o evidență clară. Proprietarii acestor pensiuni să se gândească că dacă vor sprijin din partea autorităților trebuie și ei să vină în întâmpinarea nevoilor autorităților", a declarat Adi Marin.

Premiați de CJ

Cu acest prilej, Consiliul Județean a premiat 28 de firme din județ, care luna trecută au participat la târgul de turism de la Debrețin, cel mai mare târg regional din Ungaria. Vicepreședintele CJ Bihor, Dumitru Voloșeniuc, a declarat că abia peste câteva luni se va vedea dacă participarea la târg a avut efectul scontat, însă a ținut să felicite operatorii din turism că s-au implicat în prima acțiune de promovare a județului la un astfel de eveniment.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite