Oradea:Pasajul Vulturul Negru va fi renovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii orădeni vor să dea o nouă față Pasajului Vulturul Negru, consilieri locali aprobând în acest sens reabilitarea clădirii.

În Pasajul Vulturul Negru va fi montat un nou sistem de iluminat şi va fi înlocuit pavajul interior. Consilierii locali au aprobat în şedinţa ordinară de miercuri demararea elaborării documentaţiei pentru reabilitarea Pasajului Vulturul Negru.
Lucrările de restaurare parţială a monumentului istoric clasa A ,cunoscut sub denumirea de Palatul „Vulturul Negru”, pentru reintroducerea complexului seccesion în circuitul turistic local, național și internațional constau în reabilitarea infrastructurii, realizarea unei noi anvelopante, realizarea iluminatului architectural şi ambiental, înlocuirea sistemului de apă-canal şi realizarea legăturilor la sistemul de alimentare şi evacuare a consumatorilor dar și realizarea unui proiect pentru reabilitarea sistemului de captare a apelor pluviale –respectiv jgeaburi, burlane, legatura cu canalizarea.

Pasajul, obiectiv turistic

Se mai are în vedere realizarea unui proiect pentru legăturile subterane de alimentare cu energie electrică și eliminarea acestora de pe faţade. Scopul investiţei este aplicarea pe fondurile aferente Axei 1 a Programului Operaţional Regional – Planuri integrate de dezvoltare urbană şi în introducerea Palatului „Vulturul Negru” în circuitul turismului de patrimoniu local, regional, naţional şi internaţional , în vederea unei optime exploatări turistice şi a înscrierii acestui monument în circuitul european al secessionului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite