Oradea:Oradea supraaglomerată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florian Chelu, fondatorul Rock Filarmonica crede că Oradea va arăta mai bine bine dacă orădenii se vor respecta mai mult.

Elevul lui Constantin Noica aproape zece ani, Florian Chelu a luat chitara în mână pe la 12 ani. De la 15-16 ani, a început să o studieze serios. Maestrul său îi spune într-o scrisoare„Aș fi nemângâiat să știu că renunți la muzică”. A avut ani în care nu s-a apropiat de muzică. Nu consideră că este preocupat de filosofie. „Filosofia se preocupă de mine. Nu mă lasă în pace”, spune Chelu. L-a întâlnit pe Constantin Noica în 1977, pentru că „cine se aseamănă se adună”. Zece ani a stat în preajma filosofului și a corespondat cu acesta. „Aștept de la tine un cântec încăpător cât lumea”, i-a scris odată Noica. Și acum îl urmărește speranța și încrederea filosofului.

Oradea frumoasă

„Îmi place că în viitor va fi mai curată, că oamenii vor fi mai civilizați și nu vor mai înjura sau scuipa pe stradă”, spune Florian Chelu.

Oradea urâtă

Îl deranjează că a devenit un oraș prea aglomerat și populat. Faptul că nu se mai termină construcțiile îl deranjează. E dezamăgit că nu sunt șapte teatre finanțate de la buget și că Rock Filarmonica nu este finanțată la fel ca teatrul sau filarmonica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite