Oradea:Oradea este mon amour

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare dimineaţă, pe oradea.adevarul.ro puteți citi un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi, în „Adevărul de Seară”, ediţia de Oradea.

Marius Aron, directorul Teatrului Arcadia a avut o viață agitată și a făcut de toate. Cunoaște fiecare cotlon din teatru. Până în 2000, a fost impresar, iar de atunci director, iar din 2006 director general. De atunci teatrul de păpuși se tot transformă de la nume la repertoriu și număr de manifestări găzduite. Dintr-o instituție cu un spectacol de matineu pe zi a devenit una deschisă aproape toată ziua.

Oradea frumoasă

„Oradea este mon amour”, spune Marius Aron din start, parafrazând celebrul film al lui Alain Resnais „Hiroshima, mon amour”. Are suficiente motive: s-a născut aici. Tot aici a învățat primele acorduri la chitară și a trăit primele iubiri. Cunoaște fiecare clădire și istoria orașului. E atât de îndrăgostit de oraș, încât pentru a-l cunoaște mai bine a intrat și în arhive pentru a-I afla tainele.

Oradea urâtă

Marius Aron este bulversat că în Oradea nu se respect Legea Monumentelor. „Pe o rază de 200 de metri de instituții de cultură, pentru copii și tineret nuau ce căuta baruri. În jurul teatrului nostrum sunt cel puțin 28 de cluburi și baruri”, spune el. E dezamăgit că nu se iau încă măsuri pentru salvarea monumentelor care sunt mândria orașului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite