Oradea:Muzică și istorie, de Ziua Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană sărbătorește la data de 9 mai Ziua Europei.  Cu această ocazie, dar și pentru a marca  Ziua Independenţei României, Primăria municipiului Oradea în colaborare cu Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Universitatea din Oradea, Consiliul Judeţean Bihor și Casa de Cultură a Municipiului organizează o serie de manifestări, pentru orădenii care împărtășeșc ideologia Europei Unite.

Cum orice sărbătoare ține la români trei zile, programul pregătit de municipalitate începe vineri, 8 mai, în sala festivă a Liceului “Aurel Lazăr”, de la orele 11. Atunci va avea loc deschiderea festivă a Simpozionului “Oradea-Centru cultural şi spiritual european”. În jurul amiezii se va lansa cartea  “Rolul cultural şi politic al lui George Sofronie la Oradea. Aspecte ale vieţii culturale orădene 1926-1934”. De la ora 12.30 se va relansa revista Foaie de istorie.

Muzică pentru toate gusturile

De la ora 19, în parcarea din Piața Independenței va începe concertul oferit de Fanfara Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea. Muzica va continua cu  Fanfara 10 Prăjini,  DJ Project și  Direcţia 5. Sâmbătă,  de la ora 9.30, la Liceul “Aurel Lazăr” se va vorbi despre Parlamentul European. De la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc premiera piesei de teatru “Toate drumurile duc la Roma”, regizată de Daniel Vulcu (Actorii Teatrului de Stat Oradea, Fanfara 10 Prăjini, Crina Abrudan, Paula Chirilă, Fanfara Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea, orchestra Teatrului de Stat din Oradea).  A doua reprezentație va fi susținută duminică, 10 mai, de la aceeași oră și în aceeași locație.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite