Oradea:Înşelăciune de 350.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bihoreni au reţinut un bărbat suspectat că ar fi înşelat cinci persoane cu peste 350.000 euro.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţeţului Bihor l-au prezentat ieri, la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pe C.D., de 35 de ani, din Oradea, sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de înşelăciune. Magistraţii şi-au însuşit propunerea poliţiştilor bihoreni şi au emis faţă de acesta un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Orădeanul este suspectat că, în perioada 2005 - 2008, profitând de buna reputaţie pe care şi-a câştigat-o în rândul comunităţii din care face parte, ar fi  indus şi menţinut în eroare trei cetăţeni români cu domiciliile în SUA şi Austria, precum şi doi bihoreni. ”Suspectul le-a prezentat părţilor vătămate oferte mincinoase, prin care aceştia puteau achiziţiona terenuri la preţuri avantajoase, pe care tot prin intermediul său să le revândă într-un timp relativ scurt unor investitori străini, la preţ dublu. Astfel, a pretins şi primit în mod ilicit suma totală de 350.500 euro, bani care au fost folosiţi de acesta în interesul propriu sau al societăţii pe care o administrează şi nicidecum în scopurile prezentate părţilor vătămate”, susține inspectorul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bihor.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările, cu suspectul în stare de arest preventiv. Polițiștii bihoreni cu exclud posibilitatea ca şi alte persoane să fi fost înşelate de acesta prin acelaşi mod de operare. Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituit sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute de suspect.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite