Oradea:Indiferenți la suferința oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea nu respectă orarul de funcționare a cabinetelor medicale.

Luni, 6 aprilie, între orele 7.00 şi 7.30, dr. Pîrcioagă Marius, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor a verificat prezenţa personalului medical la programul de acordare a consultaţiilor în cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Cu toate că pe coridoarele ambulatoriului un număr de peste 40 de pacienţi care aşteptau să beneficieze de servicii medicale la cabinetele Ortopedie, Fiziokinetoterapie şi Laboratorul de Analize medicale, la aceste două cabinete nu erau prezente asistentele medicale de serviciu în ciuda programului care trebuie să înceapă la ora 7.00. Managerul spitalului a fost invitat să constate situaţia şi să demareze o evaluare a respectării de către personalul ambulatoriului a programului de activitate, conform Codului Muncii. Directorul DSP Bihor a solicitat managerului spitalului să înainteze în scris concuziile evaluării efectuate privind respectarea programului de activitate de către personalul ambulatoriului.

Controlul a fost reluat miercuri, în acelaşi interval orar , 7.00 – 7.30. Directorul DSP împreună cu directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea au efectuat o nouă verificare a respectării programului de activitate în ambulatoriul spitalului. Nerespectarea programului de activitate se menţine la la personalul din unele cabinete. Erau prezenţi la program la momentul verificării personalul din cabinetele de diabet zaharat, oncologie, laboratorul de analize medicale şi parţial la fiziokinetoterapie.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Bihor a solicitat conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea adoptarea unor măsuri concertate pentru stoparea fenomenului de nerespectare a programului de activitate în ambulatoriul spitalului.

”Considerăm că la momentul afişat începerii programului de activitate în ambulatoriu personalul medical trebuie să fie pregătit pentru acordarea serviciilor medicale primului pacient prezentat. Scăderea timpului de aşteptare pentru acordarea serviciilor medicale este un criteriu de îmbunătăţire a calităţii actului medical, respectarea programului de activitate este o precondiţie pentru îmbunătăţirea calităţii în asistenţa medicală care trebuie monitorizată mai riguros de conducerea fiecărui spital”, spune Marius Pîrcioagă, directorul DSP Bihor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite