Oradea:Cupa Națională a Majoretelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea:Cupa Națională a Majoretelor
Oradea:Cupa Națională a Majoretelor

Împinşi de dorinţa de a da o importanţă deosebită artei, culturii, sportului de masă, dar şi sănătăţii, asociaţia MBTA România, a organizat la sfârşitul acestei săptămâni ce-a de-a treia ediţie a Cupei Naţionale a Majoretelor şi prima ediţie a Festivalului de dans.

Sala de sport din localitatea Sântandrei a fost gazda competiţiei care a adunat la start 450 de copiii dansatori din mai multe judeţe ale ţării. Concursul de majorete este unul dintre cele mai importante întreceri la care iau parte majoretele, asta şi datorită faptului că în urma lui se decid participantele la Campionatul European de Majorete din Croaţia, ce va avea loc la sfârşitul acestui an. Alături de susţinătorii concurenţilor, în sală au fost prezente oficialităţi locale, judeţene dar şi o delegaţie a Ministerului Tineretului şi Sportului care a acordat premii.

Echipele înscrise în competiţie au fost din Arad, Blaj, Marghita, Oradea, Timişoara, Borş, Sântandrei şi Sânmartin, aceste întrecându-se la secţiuni de dans cum ar fi pon-pon, dance twirl team, ritmic twirl, X-strutting, corp paradă marş şi acesorii, acoperind toate categoriile de vârstă. Secţiunile festivalului de dans s-au împărţit între dans modern, hip-hop, street-dance şi show-dance.  "Prin organizarea acestei competiţii sportive am dorit în primul rând să promovăm sportul în rândul tinerilor, celor care le place să practice sportul de masă", a declarat Teodora Lăzuran, preşedinta Asociaţiei Naţionale de Majorete din România.

Juriul a fost format din arbitri români şi maghiari din Oradea, Arad, Braşov şi Blaj. Costumaţiile care mai de care mai colorate şi originale, coregrafia bine sincronizată dar şi micile stângăcii datorate în mare parte emoţiilor, au fost ingredientele unui concurs ce a ţinut cu sufletul la gură pe toţi cei prezenţi în sală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite