Oradea:Bihorul, destinația perfectă de weekend (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea:Bihorul, destinația perfectă de weekend (GALERIE FOTO)
Oradea:Bihorul, destinația perfectă de weekend (GALERIE FOTO)

Sâmbătă și duminică orădenii au aflat care sunt ofertele pensiunilor și hotelurilor din Bihor, la târgul de turism din pasajul Vulturul Negru.

Bihorul înseamnă, din punct de vedere turistic, un pachet complex, format din munte, băi termale, sporturi extreme și tradiții. Toate acestea au fost promovate în acest sfârșit de săptămână la Oradea, în pasajul Vulturul Negru, unde s-a desfășurat târgul de turism “Petrece un weekend în Bihor”, organizat de Consiliul Județean Bihor.
Vizitând cele 38 de standuri, orădenii au aflat care sunt prețurile la pensiunile și hotelurile din județ, care sunt cele mai bune perioade și ce ar avea de vizitat în împrejurimi. De la standul Salvamont Salvaspeo au aflat ce are de oferit zona de munte din Bihor, care sunt frumusețile ascunse ale județului, dincolo de peșterile și traseele cunoscute deja. O firmă care furnizează servicii axate pe sporturi extreme i-a atras pe orădenii dornici de senzații tari, cu oferte de rafting, kayaking, trekking, tir cu arcul și multe alte activități care stimulează producția de adrenalină. Pensiunile și-au așteptat vizitarii cu standuri pregătite cu apă și sare, dar și cu tradiționala pălincă, prezentându-le potențialilor turiști o bucățică din atmosfera care îi așteaptă în județ. Potrivit organizatorilor, ideea târgului este aceea de promova jBihorul ca destinație turistică la îndemână.

Golf la unguri

La invitația Federației Patronilor Bihor la târg au participat și două firme din Ungaria, care promovau Hajduszoboszlo  și  Aquarium Debrecen.  Tot în Ungaria, bihorenii au fost atrași cu oferta de a juca golf, urmând ca, în perioada următoare, lângă Oradea să se deschidă un drive range (locul unde se poate exersa golful), pe o suprafață de circa trei hectare, după cum ne-a informat Lucian Coroiu, reprezentantul Blu Golf Club.

Meșteri populari

Vizitatorii au avut ocazia să le cunoască la târg pe câteva dintre orădencele care păstrează tradițiile portului popular bihorean. Lucreția Flutur, 63 de ani, a arătat tuturor cum se cos cârpele pentru pereți și pumnarii pentru cămășile bărbătești. Ea a venit la târg doar pentru a-și expune produsele și a promova portul popular. “Nu le vând, că nu vreau să ma despart de ele. Le expun la Muzeul Flutur, pe care l-am deschis acasă. Turiști avem mulți, mai ales din străinătate”, a spus Lucreția Flutur. Au mai participat meșteri în ale olăritului și în ale țesutului.

Cât costă?

O noapte la o pensiune în județ poate costa între 50 de lei și 200 de lei, în funcție de pretenții. La motel Millenium, o cameră cu baie comună costă 50 de lei pe noapte. Pentru o cameră dublă trebuie plătit circa 100 de lei. La Șuncuiuși, pentru o noapte, un cuplu are de achitat circa 80 de lei, dacă vrea și mic dejun. La Remeți, o cameră dublă costă în jur de 120 de lei pe noapte. Cine vrea pensiune completă trebuie să mai adauge 80 de lei, pe lângă prețul cazării. În Băile Felix, la Hotel President, cazarea în cameră dublă costă 70 de euro, cu mic dejun inclus. În Oradea, la Hotel Transit, o cameră dublă costă 210 lei pe noapte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite