Oradea:Angajez menajeră pentru curățenia de Paște!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul curățeniei generale de Paște poate fi înlăturat cu un simplu telefon sau clic.

Spălatul geamurilor sau ștersul prafului este o corvoadă pentru femeile de azi, supraîncărcate de sarcini de serviciu. Primăvara le-ar obliga să ia atitudine, dar sunt prea obosite după 10 ore de muncă, la care se adaugă timpul petrecut în bucătărie și cel alocat soțului și copiilor, plus astenia. După experiența de la serviciu, unde curățenia e făcută de firme, multe apelează la acestea și pentru propria casă.  Este cazul celor care au venituri peste medie și au apartamente sau case mari.

”Numărul celor care solicită servicii de curățenie generală de Paște este mare în fiecare an. Este vorba în special despre clienți cu un statut social peste medie, care au case mari”, precizează Cosmin Precup, administratorul unei firme de curățenie cu vechime în Oradea. Tarifele percepute sunt în funcție de lucrare, nu în funcție de numărul de camere. Calitatea serviciilor a fidelizat mulți dintre clienți. „Avem clienți și de cinci-șase ani. Sunt mulțumiți de serviciile noastre și au încredere în personalul care le face curățenie”, precizează el.

Ana Aron este managerul unei companii multinaționale și este o clientă foarte exigentă. La firmă a schimbat mai mulți prestatori de servicii de curățenie. La fel a făcut și acasă. „N-am fost mulțumită de ceilalți. Dacă le plătesc un serviciu, să-l facă bine”, spune femeia, care verifică periodic cât de atent s-a făcut curățenie. Când a avut femeie pentru curățenie, a angajat-o cu carte de muncă. Acum beneficiază de serviciile unei firme, pentru că iese mai ieftin.

La mica înțelegere

Multe gospodine apelează la ajutor pentru menaj, dar nu prin firme de specialitate. Maria Pop a avut o firmă de curățenie, dar a închis-o. „După ce cunoșteau fetele și se convingeau că sunt serioase și harnice, clienții apelau la ele direct. Așa era și mai ieftin pentru ei, pentru că eu am stabilit tarifele astfel încât să îmi pot plăti toate dările și să ies cu un mic profit”, spune femeia. Se gândește dacă își va mai deschide vreodată acest tip de afacere. Marta a lucrat la o firmă de curățenie. Acum este șomeră, dar are de lucru și este mulțumită. „Îmi place să fac curățenie. Cei care mă cheamă au încredere în mine și sunt mulțumiți că nu le cer prețul de firmă”, spune tânăra. În funcție de mărimea casei și de volumul de muncă necesar, Marta negociază tariful. Au fost cazuri când s-a înșelat și a cerut mai puțin, fără să-și imagineze că va avea atât de mult de lucru.

Mai ieftin ca o vizită la coafor

Nicoleta Ciuciu nu se consideră bogată, dar pentru că nu-i place să spele geamurile și pe jos, întotdeauna cere ajutor pentru curățenia de Paște și de Crăciun. „Am consultat întâi firmele de curățenie din oraș, dar nu câștig atât de mult ca să-mi permit serviciile lor. Mă ajută o femeie care mi-a fost recomandată de niște prieteni. E serioasă și de încredere”, povestește aceasta, mulțumită că e scutită cu ocazia asta și de ștersul prafului. ”Curățenia generală în apartamentul meu cu două camere mă costă mai puțin decât o vizită la coafor”, spune tânăra.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite