Oradea: Târgurile nomade afectează industria ușoară locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 130 de firme au răspuns chestionarelor Federației Patronilor Bihor (FPB), cu privire la pericolul pe care târgurile nomade îl reprezintă pentru sectorul privat din industria ușoară.

 Mai puțin de 10% dintre acestea au participat însă la masa rotundă organizată miercuri, în sala Traian Moșoiu a Primăriei Oradea, cu scopul de a se stabili o strategie prin care să fie stopată concurența neloială pe care târgurile o fac firmelor bihorene. Potrivit lui Dan Octavian, directorul FPB, 88% dintre întreprinzătorii chestionați sunt mai mult sau mai puțin afectați de frecvența acestor târguri de sfârșit de weekend, cu așa-zise prețuri de producător. Scăderea vânzărilor se răsfrânge asupra a peste 2.500 de bihoreni, angajații acestor companii, care riscă să-și piardă locurile de muncă.

Concurență neloială

Reprezentantul unei croitorii a povestit că a trebuit să disponibilizeze zece din cei doisprezece angajați, din cauza faptului că, două săptămâni înainte și două săptămâni după un astfel de târg, vânzările sunt minime. Reprezentantul magazinului Adrian, de pe Bulevardul Dacia, a subliniat că, în timp ce întreprinzătorii bihoreni au toate documentele la zi și sunt controlați mereu de autorități, comercianții de la târguri vând la negru și își fac reclamă mincinoasă. 
Faptul că pe strada Republicii există peste 15 spații de închiriat în locul unde până nu demult erau magazine este pus de FPB pe seama acestor târguri. Se dorește mărirea taxelor pe care comercianții nomazi le plătesc pentru închirierea Arenei Antonio Alexe, dar și organizarea de târguri exclusiv pentru expunere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite