Oradea: Taberele școlare la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Taberele școlare la mare căutare
Oradea: Taberele școlare la mare căutare

Elevii din Bihor au la dispoziție peste 1200 de locuri în tabere. Peste 700 de elevi din Bihor s-au înscris pentru a pleca în taberele organizate de Direcția pentru Tineret Bihor în această vară.

Pentru vacanța de vară din acest an, Direcția pentru Tineret (DT) Bihor a contractat 1.265 de locuri în taberele administrate de Autoritatea pentru Tineret. Prima serie de copii va pleca în tabără în data de 17 iunie, ultima serie urmând să se finalizeze în data de 3 septembrie.

”Pentru vacanța de vară din acest an avem contractate încheiate cu colegii de la alte Direcții pentru Tineret din țară”, spune Ciprian Gavra, reprezentantul DT Bihor. În oferta din acest an oferta de tabere este diversificată. Copii pot alege un loc într-una din taberele din județ, și anume la baza Oradea, Șuncuiuș, Valea Brătcuței, sau Remeți. Taberele se organizează în serii de șase zile prețul unui bilet în tabără fiind de 342 de lei și conține pe lângă cazare și trei mese pe zi. În afara județului, oferta de tabere disponibilă la Direcția pentru Tineret Bihor oferă locuri în taberele din Sinaia, Bușteni (județul Brașov), Sărata Monteoru (județul Buzău), Tismana (județul Gorj), Oglinzi, Codrii de Aramă (județul Neamț), Păltiniș (județul Sibiu), Arieșeni (județul Alba), dar și pe litoral în Costinești, Eforie Sud și Neptun. ”Un bilet la taberele din afara județului Bihor este de 342 de lei la care se mai adaugă transportul”, precizează Ciprian Gavra.

Internet Cafe în tabere

În toate taberele din Bihor, conducerea Direcției pentru Tineret va înființa un Internet Cafe. ”Am făcut demersurile ca în fiecare din cele patru tabere din Bihor să se înființeze un Internet Cafe. O să avem cinci calculatoare în fiecare din aceste cluburi de Internet. Am luat această decizie ca urmare a numărului mare de solicitări venite din parte copiilor”, spune Bogdan Hossu, directorul Direcției pentru Tineret Bihor.

Solicitări numeroase

Până în prezent oferta Direcției pentru Tineret a stârnit interesul copiilor, cerea de bilete fiind relativ mare. Cele mai solicitate tabere fiind cele din județul Bihor. ”Din cele 265 de locuri în taberele din Bihor sunt deja ocupate 212 locuri. Ceea ce înseamnă un grad de ocupare de 80%. În taberele de din afara județului din cele 1.000 de locuri disponibile au fost ocupate până în prezent peste 500”, susține Ciprian Gavra. Deoarece Direcția pentru Tineret nu dispune de autocare proprii pentru taberele copiilor, pentru taberele extra județene, școlile contactează serviciul de la firme de transport.

Pe durata vacanței

Taberele școlare vor începe la mijlocul lunii iunie, când toţi copiii vor intra în vacanţă, şi vor dura până în luna septembrie. Taberele şcolare sunt organizate atât la nivelul claselor V-VIII, cât şi al claselor I-IV. Elevii sunt cazaţi la centrele de agrement şcolare existente unde dispun de toate condiţiile necesare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite