Oradea: Stop accidentelor în muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă, experții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) i-au consiliat pe angajatori.

Tot mai mulți bihoreni se accidentează grav, conducând autovehicule în timpul serviciului. Deși numărul accidentelor de muncă a cunoscut în ultimii ani un trend descendent, în rândul acestora accidentele grave sunt tot mai numeroase, potrivit datelor prezentate  în această dimineață de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor.

Siguranța, un drept fundamental

Cu ocazia Zilei Mondiale a securității și sănătății în muncă (SSM), ITM Bihor a organizat astăzi simpozionul denumit „Sănătate şi viaţă în muncă: un drept uman fundamental”, eveniment la care au luat parte angajatori bihoreni sau reprezentanți ai acestora. “O mare parte a accidentelor de muncă grave au loc în trafic. Construcțiile reprezintă de asemenea un domeniu în care accidentele grave au devenit tot mai dese”, a spus Ioan Rădulescu, reprezentantul pe probleme de SSM al ITM Bihor.  Pentru a preveni acest gen de accidente, experții ITM Bihor au prezentat exemple de bune practici în trafic, dar și modalitatea corectă de identificare și evaluare a riscurilor, la locul de muncă. Nerespectarea de către angajator a obligațiilor cu privire la evaluarea riscurilor este pasibilă de amenzi cuprinse între 3.500 și 7.000 de lei.

Riscuri în toate domeniile

Evaluarea riscurilor reprezintă baza abordării europene a SSM, în contextul în care, indiferent de domeniul de activitate, angajații sunt cei care suferă, pe termen lung, ca urmare a micilor scăpări ale angajatorilor cu privire la siguranța locului de muncă. Exemplele în acest sens merg de la afecțiunile dorso-lombare cauzate de pozițiile necorespunzătoare la birou, până la riscurile de împiedicare, întoxicare etc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite