Oradea: Schimbă-ți năravul prin scris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe trăsături de caracter pot fi accentuate sau atenuate prin exerciții de grafocontrol. Grafologul poate ajuta o persoană să se schimbe și chiar să-și amelioreze afecțiuni medicale.

Scrisul unui om reflectă personalitatea acestuia și starea sufletească în momentul realizării lui. Intervenind asupra unor elemente de scriere în mod conștient și repetat oricine își poate modifica anumite trăsături de caracter, prin grafocontrol. Grafologul Gaspar Andrea Ilon recomandă aceste exerciții doar sub supravegherea specialistului. „Exercițiile de grafocontrol trebuie făcute cu ajutor de specialitate, în caz contrar persoana putând modifica trăsături de caracter pozitive, pe care a vrut să le păstreze”, precizează președinta Asociației Grafologice din România.

Stima de sine din și prin scris

Din experiență, grafologul Gaspar Andrea a observat că foarte mulți oameni au probleme cu stima de sine. La unii aceste probleme sunt mai grave. „Pentru a interveni asupra acestui capitol, clientul trebuie să fie dispus la schimbare și la efort. Exercițiile pot dura câteva luni”, spune specialista. Grafologul va analiza scrisul clientului și va stabili exercițiile necesare. Zilnic, timp de 15 minute, clientul va scrie pe un caiet de clasa I, cu mâna stângă dacă e dreptaci, elemente de scriere. „Exercițiile trebuie făcute atunci când persoana este mai relaxată. În caz contrar nu vor avea eficiență maximă”, precizează Gaspar Andrea.
Un exercițiu banal la prima vedere, scrierea literei O la aceleași dimensiuni cu litera A, la dimensiunile standard, poate duce la surprize plăcute. Dar pe lângă acest exercițiu, trebuie și altele. „Prin aceste exerciții de scriere, un manager își poate îmbunătăți stima de sine, abilitățile de comunicare și chiar curajul”, declară specialista care a acordat asistență multor persoane până acum.

Boli ameliorate prin scris

Prezența în scris în mod repetat a anumitor semne grafice semnalează anumite afecțiuni fiziologice. „Un grafolog nu este medic, dar poate observa foarte repede afecțiunile coloanei vertebrale, ale inimii sau rinichilor, privind scrisul. Aceste probleme se văd în scris încă din faza incipientă, când pot fi ușor de tratat”, subliniază Gaspar Andrea. Grafologul va îndruma clientul spre medicul de specialitate. Prin exerciții de grafoterapie,  pacientul poate fi ajutat să se vindece mai repede.”O persoană care are probleme mai mari decât poate duce va începe să aibă probleme cu spatele. Acestea se văd în scris. Dacă semnele persistă în scris și după ce problemele au trecut, durerile de spate vor deveni fiziologice”, precizează specialistul. Grafologul va ajuta clientul, prin exerciții de scriere, să amelioreze aceste dureri. Un prim câștig e că nu trebuie să ia medicamente prea multe sau pe termen lung și își întărește voința.

Cu ajutorul specialistului

„Grafocontrolul este cheia succesului în viața cotidiană”, susține grafologul Gaspar Andrea Ilon. Prin exerciții de scriere, timp de câteva săptămâni, o persoană își poate modifica trăsături de caracter, abilitățile de comunicare și de creativitate. Asistența de specialitate este absolut necesară pentru a nu diminua calități pozitive sau a accentua calități negative.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite