Oradea: Radu Țîrle participă la o dezbatere despre criza financiară, în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, membru titular în Camera Regiunilor şi membru cu drepturi depline în Comisia pentru Coeziune Socială a Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa (C.P.L.R.E.), va participa în perioada 28-29 aprilie 2009, la Linz (Austria), la şedinţa Comisiei pentru Coeziune Socială a Congresului Puterilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei.

La reuniunea de la Linz, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor va fi singurul delegat participant din partea României, alături de reprezentanţi din alte 19 state."Dezbaterile de la Linz sunt organizate în contextul crizei economice actuale ce riscă să afecteze în mod devastator familiile, atât în plan financiar cât şi psihologic. Chestiunile principale abordate de comisie, cu prilejul acestei întâlniri, se referă, pe de o parte, la analiza modului în care autorităţile locale şi regionale pot asigura protecţia copiilor expuşi violenţei şi, pe de altă parte, la stabilirea răspunderii sociale a judeţelor/regiunilor în ceea ce priveşte familiile îndatorate excesiv, mai ales în perioadă de recesiune economică gravă", spune Dumitru Crăciun, ofițerul de presă la CJ Bihor.

Situația familiilor expuse la datorii, pe ordinea de zi

Între punctele importante de pe ordinea de zi a şedinţei de la Linz figurează două proiecte de rapoarte, unul pe tema răspunderii sociale a judeţelor/regiunilor cu privire la familiile expuse la datorii excesive şi la uzură, iar celălalt referitor la prevenirea violenţei asupra copiilor, ambele dezbătute cu participarea aleşilor locali şi a experţilor internaţionali invitaţi.
 Membrii Comisiei vor discuta, totodată, despre egalitatea durabilă a sexelor în viaţa politică şi administrativă locală şi judeţeană/regională, despre modul în care aceasta poate fi promovată, urmând a fi prezentate propriile experienţe şi exemplele de bună practică. Lucrările şedinţei se vor finaliza prin prezentarea textelor propriu-zise, ce vor fi adoptate cu prilejul celei de a XVIII-a Sesiuni Plenare a Congresului din 2010.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite