Oradea: Portret/ Vadim Lucian Blaga se visează un avocat de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Portret/ Vadim Lucian Blaga se visează un avocat de succes
Oradea: Portret/ Vadim Lucian Blaga se visează un avocat de succes

Vadim Lucian Blaga este un tânăr neliniștit. A făcut sport, a condus consiliul elevilor din Colegiul Național Mihai Eminescu, iar acum vrea să schimbe soarta unei grădiniţe din Lugaşu de Sus.

Vadim Lucian Blaga este student la două facultăţi la zi, în două domenii diferite, în două oraşe diferite. Studiază dreptul la Cluj şi Fizica la Oradea. „Am nevoie de proiecte care să mă solicite. Îmi doresc să fiu avocat din clasa întâi. Iar fizica îmi place şi ea”, spune el simplu.

Ani de liceu

Vadim a studiat la Şcoala Germană, iar apoi la Colegiul Național Mihai Eminescu. Aproape trei ani a fost preşedintele consiliului elevilor. A organizat evenimente de tot felul şi este încântat când constată că actualii liceeni îşi mai amintesc de el. În perioada şcolii a făcut polo, patinaj artistic, schi şi chiar modelling. „Am lucrat cu mulţi regizori străini pentru videoclipuri şi prezentări. Am avut o apariţie în filmul <>”, spune el simplu. S-a gândit şi la regie ca o opţiune de viitor, dar până la urmă a învins visul din copilărie: să fie avocat, procuror sau judecător. În toate desenele din ciclul primar despre viitorul lui s-a desenat aşa. Pentru că-i place şi matematica, vrea să se axeze pe dreptul comercial.

Tânărul leu

De la sfârşitul anului trecut Vadim Lucian Blaga este membru în Clubul Leo, structura de tineret a Clubului Lions. A trecut cu brio perioada de testare după ce a participat la strângerea de ajutoare pentru sinistraţi, anul trecut. Acum se ocupă de imaginea clubului şi deja este prins în acţiuni de efect.
Prima dintre ele a început de Crăciun. „Am găsit o grădiniţă la Lugaşu de Sus unde locul de joacă pentru copii e o cameră de cauciuc plină cu pământ”, spune el, supărat că mai există asemenea condiţii în România. Împreună cu colegii de club au colectat şi realizat cadouri, el s-a deghizat în Moş Crăciun şi a reuşit să producă multă bucurie. Apoi au strâns cărţi pentru a organiza o bibliotecă în Tăşad.

Activități pentru copii

Sâmbătă şi duminică, în parcul din Băile Felix, va organiza activităţi sub motoul „Împreună putem să-i dăm culoare”, pentru copii, iar banii adunaţi vor fi folosiţi tot pentru grădiniţa din Lugaşu de Sus. „Copiii de la grădiniţă vor prezenta desene cu grădiniţa pe care o visează, iar noi vom face tot felul de concursuri şi jocuri, le vom da premii. Sper să vină cât mai mulţi şi să strângem ceva bani pentru grădiniţă”, spune el entuziasmat. Cu banii strânşi de ei, cu ajutorul preotului şi al sătenilor vor amenaja apoi spaţiul de joacă de la grădiniţă.
După încheierea acestui proiect va urma altul, o tabără în Băile Felix pentru copiii cu diabet. Are în cap mai multe activităţi distractive prin care să-i ajute pe copii să înveţe fizica de exemplu. „Fizica poate fi şi fun, nu doar seacă”, spune el cu convingere.

Profil:
Născut
La 25 martie 1988, Oradea
Studii
 Student anul întâi la Facutatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.Napoca şi la Facultatea de Ştiinţe Oradea, fizică
Familie
 Necăsătorit


Ce-i place:
Lui Vadim îi place sportul şi îşi rezervă o oră pentru alergat sau înot, zilnic. Îi place politica şi ar fi în stare să dezbată toată ziua. Adoră să fotografieze. Ascultă cu plăcere muzică bună. Îi place să se implice în proiecte care îmbunătăţesc ceva. Este fan Mercedez şi poate înşira toate invenţiile şi îmbunătăţirile aduse de compania germană automobilului.

Ce nu-i place:
„Nu suport oamenii care nu sunt punctuali”, spune el din prima. Crede că i se trage de la şcoala germană pe care a făcut-o şi de la vizitele multe în Germania. Nu-i plac oamenii ipocriţi şi cei care nu-şi respectă cuvântul. Nu-i plac şoferii agresivi. 

Întrebări şi răspunsuri:
Te-ai gândit să pleci din ţară?
VLB – Doar pentru studii, dar nu aş vrea să trăiesc în altă ţară.
Îţi doreşti să faci politică?
VLB – Da. Mi se pare interesantă. M-aş vedea ministru de interne.
De ce îţi risipeşti timpul cu asemenea acţiuni de caritate?
VLB - Vreau să fac ceva pentru a schimba lucrurile. Mă simt bine când fac bine.
Te influenţează numele pe care-l porţi?
VLB – Îmi place poezia. Nu dorm decât după ce citesc o poezie. Favoriţii mei sunt Minulescu, Blaga şi Transtormer, un poet olandez.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite