Oradea: Patronii sunt invitați la instruire pentru a-și dezvolta afacerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitul firmei poate fi accentuat dacă se administrează corect conflictele  și crizele Vineri și sâmbătă, la Hotel Impero, va avea loc seminarul „Instrumente practice pentru un management eficient”, organizat de Romcom Emanuel Training

Douăzeci de oameni din afaceri din Transilvania participă la acest seminar pentru a-și îmbunătăți stilul de conducere a afacerii. Principiile prezentate și dezbaterile la care aceștia vor asista îi va ajuta să abordeze situațiile conflictuale  și de criză, precum și să-și definească sistemul de valori al companiei. Seminarul va fi susținut de Arrian Ban, doctor în științe ale educației la Universitatea Trinity International din SUA.

Cunoaște-te pe tine însuți!

Vechiul dicton grecesc „Cunoaște-te pe tine însuți!” este extrem de important în viața de afaceri. Lectorul Adrian Ban le va prezenta managerilor de companii și organizații importanța cunoașterii de sine a managerului, dar și a angajaților acestora. „Am considerat că este foarte important să-i prevenim pe beneficiarii noștri că trebuie să fie atenți și la temperamentul angajaților dacă vor să aibă succes în afaceri”, spune Călin Farcău, director de marketing al Romcom. Afacerile se fac în primul rând cu oameni, de aceea este absolut necesar ca managerii să știe cum să-i abordeze și să-i motiveze.

Conflictele interne pot distruge o afacere

Criza economică este lait motivul ultimului an. Aceasta creează, pe lângă dificultăți economice, multă tensiune în organizație. Lectorul Adrian Ban le va oferi cursanților câteva instrumente pentru depășirea acestor perioade. „Foarte importantă este stabilirea unor obiective, a unor viziuni pentru companie și implementarea acestora împreună cu angajații”, spune lectorul. Managerii vor afla cum sunt influențați de angajați și cum să le canalizeze abilitățile și aptitudinile. Una dintre cele mai importante sesiuni ale seminarului va fi gestionarea conflictelor. „Acestea sunt inerente în orice organizație, dar trebuie depășite. Firma sau organizația pot decădea sau ajunge la autodistrugere dacă situația conflictuală rămâne nerezolvată sau dacă se instaurează o stare de plictiseală sau de criză fără sfârșit”, spune lectorul Adrian Ban. În opinia acestuia, și a altor specialiști, perioadele de criză se pot constitui în rampă de lansare sau groapă pentru companie, așa că managerii sunt obligați să fie extrem de atenți la acestea.

Colaborări

Ultima parte a seminarului se va concentra pe sistemul de valori al companiei. „Poate părea romantism, dar existența unui sistem de valori este cârma oricărei afaceri și trebuie cunoscut și promovat”, spune Călin Farcău. Pe parcursul celor două zile, va fi promovat un set de instrumente practice pentru a administra eficient afacerea, iar managerii vor avea posibilitatea să dezvolte parteneriate și colaborări pe termen lung cu alți antreprenori din Transilvania.

Romcom

Romcom este o organizației româno-elvețiană înființată în 1991, de COM și a contribuit la înființarea a peste șase sute de firme, în special în Transilvania. Romcom acordă și consultanță întreprinzătorilor, iar prin creditele accesate cu ajutorul societății au fost create  aproape zece mii de locuri de muncă. Romcom Training acordă instruire și consultanță, împreună cu Universitatea Emanuel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite