Oradea: Mirii orădeni iau ore de dans pentru nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Mirii orădeni iau ore de dans pentru nuntă
Oradea: Mirii orădeni iau ore de dans pentru nuntă

Instructorii pregătesc din iunie până în octombrie coregrafiile tinerilor care vor o ceremonie deosebită.

Dacă unii cursanţi preferă valsul vienez sau tangoul, cei mai originali vor să danseze pe Michael Jackson, Metallica sau Pink.

Ziua nunţii este, pe lângă un prilej de mare bucurie, o grea piatră de încercare pentru persoanele care s-au născut „cu două picioare stângi” sau care nu au nimic în comun cu dansul. În ajutorul mirilor stângaci vin instructorii de dans. Aceştia şi-au adaptat oferta la cerere, învăţându-i pe miri să danseze prezentabil în cel mult cinci şedinţe. Pentru cei cu idei năstruşnice, se pun la punct coregrafii speciale, de la tangouri cu fire de trandafiri, la momente a la Michael Jackson sau cu trimitere la „Dirty Dancing”.

Cursuri intensive de mişcare

În ultimii ani Sonia Vass, instructor de dans, pregăteşte între 30 şi 40 de perechi pe sezon, din luna iunie până în octombrie. „În funcţie de nivelul lor de pregătire, pot fi necesare până la cinci şedinţe de câte o oră, pentru un dans de maximum trei minute”, povesteşte Sonia. Tarifele percepute pentru o oră de curs oscilează între 40 şi 50 de lei, pentru o pereche. În schimbul acestei sume, mirii se aleg cu un instructaj intensiv şi cu o coregrafie care îi lasă cu gura căscată pe nuntaşi.

Învie prin dans

Agota şi Dorel Domocoş s-au căsătorit civil la data de 2 august.  Nunta religioasă o vor avea sâmbăta viitoare, la un hotel din oraş. Vor fi nevoiţi să danseze în faţa a circa o sută de persoane, pe care vor să le impresioneze cu un adevărat spectacol, pe melodia „So she dances”, interpretată de Josh Groban. „În martie, când am auzit pentru prima dată acest cântec, am ştiut că aceasta este piesa pe care vreau să dansez, ca mireasă”, îşi aminteşte Agota. Ea şi Dorel sunt împreună de trei ani şi a fost cerută de soţie în noaptea de Anul Nou. Deşi ambii au experienţă în ale dansului de societate, vor ca în noaptea nunţii să fie perfect sincronizaţi. Vor dansa vals vienez iar coregrafia pregătită pentru ei face referire la o poveste magică, în care Agota este balerina dintr-o cutie muzicală, adusă la viaţă de atingerea lui Dorel, care învârte o cheiţă imaginară.

Desăvârşire
Dansul mirilor durează trei minute, dar pregătirea cere multă practică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite