Oradea: Gata cu târgurile, stop falimentului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-i salva de la faliment pe întreprinzătorii bihoreni, Federația Patronilor Bihor începe campania “STOP Târgurilor nomade!”.

Circa 18.000 de bihoreni sunt afectați negativ de târgurile nomade care ne vizitează orașul, aproape la fiecare sfârșit de săptămână. Aceștia sunt, potrivit lui Octavian Dan - directorul Federației Patronilor Bihor, întreprinzătorii care au investit bani în deschiderea unor magazine în Oradea, în fabrici de încălțăminte și de îmbrăcăminte din Bihor, dar în special salariații acestora, care riscă să-și piardă locurile de muncă. Totul din cauza comerțului la negru practicat cu ocazia târgurilor de weekend, ce au ca locație de cele mai multe ori Arena Antonio Alexe și Casa de Cultură a Sindicatelor. 

Campanie

"Articole românești produse în Turcia. Asta vând, fără să dea un bon fiscal sau o garanție, așa-zișii producători care participă la aceste târguri", spune Octavian Dan, hotărât să pună piedici organizării altor expoziții cu vânzare de acest gen. Principala problemă a Federaţiei Patronilor Bihor, în calitate de reprezentantă a mediului de afaceri bihorean, este aceea că, din cauza concurenței neloiale a întreprinzătorilor care participă la târgurile nomade, tot mai multe firme orădene dau faliment, numărul magazinelor de îmbrăcăminte care se închid crescând pe zi ce trece. Prin urmare, începând de azi, organizația patronală derulează campania “STOP Târgurilor nomade!”. Timp de trei zile, cinci studenți vor împărți chestionare reprezentanților bihoreni din industria ușoară și din comerț. Luni, 13 aprilie, de la orele 15.00, în Sala Traian Moşoiu, a Primăriei Oradea se va organiza o dezbatere publică, pentru a se identifica o formulă controlată de organizare a acestor târguri, care să avantajeze atât reprezentanţii firmelor bihorene afectate, cât şi clienţii bihoreni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite