Oradea: Foştii directori din primărie trăiesc mai liniştit în privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Foştii directori din primărie trăiesc mai liniştit în privat
Oradea: Foştii directori din primărie trăiesc mai liniştit în privat

O parte dintre ei lucrează în învăţământ sau au propriile firme. Consideraţi o vreme pericol public, foştii directori din primărie duc acum o viaţă mai retrasă.

O parte dintre foştii șefi din Primăria Oradea s-au pensionat pentru limită de vârstă. Florian Dacin a fost secretarul primăriei din 1990 până 2007. Acesta a lucrat sub cele trei mandate ale lui Petru Filip şi sub mandatul lui Mihai Sturza. Juristul s-a pensionat pentru limită de vârstă. Fire activă, nu stă degeaba, iar acum lucrează pentru o companie internaţională. „Sunt destul de sănătos, sunt în putere şi încă pot lucra”, ne-a spus acesta. E mulţumit că îşi poate folosi în continuare cunoştinţele juridice şi că îşi poate adăuga nişte bani la pensie. Nu este satisfăcut de pensia pe care o are după o viaţă de muncă în domeniul juridic. Pensionar este şi Ioan Ciursaş, care a condus Companie de Apă şi Canalizare. În mandatul acestuia au început majoritatea proiectelor de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare şi a staţiei de epurare a oraşului.

Bugetari

Mai tânărul Andrei Krausz s-a retras la Universitatea Oradea. Andrei Krausz a condus Administraţia Patrimoniului Imobiliar, iar apoi Serviciul de Proiecte şi Integrare Europeană. A fost un personaj controversat câtă vreme a condus soarta spaţiilor comerciale şi locative. De anul trecut conduce Serviciul Tehnic al Universităţii Oradea. „Sunt mult mai liniştit acum, faţă de cum eram la primărie”, ne-a spus el. Dup-amiezele şi le petrece cu nepoţelul lui pe care îl adoră.  Emilian Sala, fostul şef al Direcţiei Economice, lucrează acum la Serviciul de marketing al Regiei Autonome a Pieţelor şi Spaţiilor de Agrement. Nu are atribuţii de serviciu. „Domnul Sala lucrează la noi şi îşi vede de treabă la marketing”, ne-a spus Bimbo-Szuhai Tiberiu, directorul adjuct al RAPAS.

De la OTL la Ape

Corneliu Lupău a condus Regia Autonomă de Transport Local până în noiembrie anul trecut. De câteva săptămâni lucrează ca inginer la Direcţia Apelor Române. „Eu nu am fost pus politic pe funcţie, iar după ce am fost dat afară n-a sărit nimeni să mă ajute”, spune el. Este liniştit în noua funcţie, dar regretă că nu s-a ţinut cont de experienţa pe care au avut-o el şi colegii săi. „Am lăsat OTL-ul cu profit. Din noiembrie lucrurile nu mai stau la fel”, spune el dezamăgit.

Sectorul privat

Dumitru Fildan a lucrat doar patru ani în primăria orădeană. În perioada respectivă a condus Direcţia Tehnică a Primăriei. El a fost înlăturat din fruntea direcţiei, în perioada interimatului lui Mihai Groza. Acum şi-a creat propria firmă de consultanţă pe probleme de infrastructură şi accesare de finanţări europene. Şi el se declară mult mai liniştit şi mai mulţumit de viaţă de când a plecat din primărie. Cunoaşte sistemul administrativ şi majoritatea primarilor din judeţ şi ştie cum să abordeze problemele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite