Oradea: Direcția de Asistență Socială e la un pas de blocaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) riscă să intre în blocaj dacă nu se găsețe o soluție pentru rezolvarea conflictului cu sindicatele Pro As și Familia.

Conducerea direcției s-a întâlnit în această azi cu conducerile celor două sindicate, precum și cu reprezentanții consiliului județean și ai prefecturii pentru a găsi o soluție pentru depășirea dificultăților financiare ale DGASPC. Contul de cheltuieli al acesteia au fost blocate de executorul judecătoresc, la solicitarea Sindicatului Pro As pentru neplata sporurilor salariale. Din contul blocat trebuie plătite utilitățile, cheltuielile de hrană și medicamente ale beneficiarilor de servicii sociale.

„Ca urmare a discuțiilor de azi, a fost stabilită o nouă întâlnire pe data de 20 mai. Dacă atunci nu vor fi identificate soluții viabile pentru deblocarea contului, instituția noastră va fi practic în imposibilitate de funcționare”, spune Koncsek  Zita, directorul DGASPC Bihor, într-un comunicat de presă.
În cadrul întâlnirii, reprezentanții prefecturii și ai Consiliului Județean au propus realizarea unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea sumelor necesare din rezerva Guvernului. Este vorba despre 80 de milioane de lei.

Conflictul direcției cu sindicatul este vechi. Acesta a revendicat acordarea unor sporuri salariale prevăzute prin lege, dar blocate prin diferite ordonanțe de urgență. Înstanța a dat câștig de cauză sindicatului, așa că direcția și consiliul județean trebuie să găsească fonduri pentru a achita aceste drepturi, deși ele nu le-au fost niciodată virate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite