Oradea: Colaborare transfrontalieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul timpului între Primăria Oradea şi Primăria Debreţin s-au desfăşurat multiple proiecte ce au avut ca scop dezvoltarea durabilă a celor două oraşe. Unul dintre cei mai importanţi colaboratori ai administraţiei orădene, municipalitatea din Debrețin, prin reprezentanţii săi, a parafat ieri continuarea şi iniţierea unor proiecte culturale.

Delegaţia maghiară formată din viceprimarul oraşului Debreţin, Halasz D. Janos, şi preşedintele Comisiei de Cultură din Consiliul Local Debreţin, Somogyi Bela, au ţinut să amintească colaborarea deosebit de fructuoasă din punct de vedere cultural dintre Oradea si Debreţin. „Este necesar ca între Oradea şi Debreţin să existe o colaborare eficientă, bine gândită şi solid fundamentată pentru că astfel oraşele se dezvoltă”, a ţinut să precizeze viceprimarul Debreţinului. Oraşul, cu un buget anual cu mult peste cel al Oradei, s-a dezvoltat mult în ultimii ani, aici construindu-se un centru de congres, un centru pentru filarmonică, o galerie de artă, biblioteci, toate acestea fiind sprijinite de administraţia locală.

10% pentru cultură

Pentru evenimentele culturale din acest an, Consiliul Local Debreţin a alocat 10% din bugetul local. Astfel, Debreţinul a devenit un model pentru toată Ungaria. Printre colaborările în domeniul culturii dintre cele două oraşe se numără spectacolele teatrului de stat şi cel de păpuşi, grădina zoologică, Carnavalul Florilor, şi proaspăt promovatul concurs pentru tinerii artişti plastici. Consilierul local, Dorel Tifor a prezentat o nouă idee de colaborare culturală care va fi pusă în practică în scurt timp, respectiv mediatizarea evenimentelor culturale din Oradea pe pagina web a Primăriei Debreţin şi a celor din Debreţin pe pagina web a Primăriei Oradea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite