Oradea: Care-i mai iute de picior?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 2 mai, în parcul I.C.Brătianu, tinerii se vor lua la întrecere, într-un cros organizat de direcțiile pentru sport și tineret.

Orădenii sunt așteptați sâmbătă la Crosul Tineretului, competiție sportivă deschisă, organizată de Direcția pentru Sport Bihor, Direcția pentru Tineret și Inspectoratul Școlar al Județului Bihor. Ziua de 2 mai va putea fi petrecută de amatorii de mișcare în parcul I.C. Brătianu, unde, începând cu orele 10, se vor întrece elevi și seniori. Înscrierile se vor face la fața locului, cu o jumătate de oră înainte de start.

Pentru elevii de clasele a V-a și a VI-a, startul va fi la ora 10 (pentru fete) și 10.15 (pentru băieți). De la 10.30 și 10.45 vor porni elevele și elevii din clasele VII și VIII. Liceenele și liceenii vor intra în concurs la orele 11 și 11.15 (clasele a IX-a și a X-a, fete și băieți), respectiv 11.30 și 11.45 (clasele XI și XII, fete și băieți). Seniorii sunt programați pentru orele 12 (fete) și 12.15 (băieți).

Distanțe

Reprezentantele sexului frumos vor trebui să alerge 1.200 m (clasele V si VI), 1.500 m (clasele VII ți VIII), 1.800 m (clasele IX și X), 2.000 m (clasele XI și XII), 2.400 m (senioare). La băieți distanțele de parcurs sunt următoarele: 1.500 m (clasele V – VI), 1.800 m (clasele VII – VIII), 2.000 m (clasele IX – X), 2.400 m (clasele XI – XII) și 3.000 m seniori.

Premii simbolice

Crosul este organizat prin proiectul „Zilele Tineretului” și are ca scop popularizarea alergării, cuprinderea unui număr cât mai mare de tineri într-o activitate organizată şi asigurarea posibilităţii de a participa la o competiţie sportivă deschisă. Cheltuielile de organizare sunt asigurate de către D.S.J.Bihor privind arbitrajul şi asistenţa medicală iar diplomele şi premiile sunt asigurate de către D.S.T.Bihor. Primii trei sosiţi de la fiecare categorie vor fi premiaţi cu diplome şi tricouri.Un concurent poate participa la o singură probă.


  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite