Oradea: Candidații s-au călcat în picioare pentru un job

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta de locuri de muncă a fost de aproape trei ori mai mică decât anul trecut, insuficientă pentru cei aproximativ o mie de participanți la bursă.

Aproximativ 550 de locuri de muncă le-au fost oferite azi orădenilor, cu ocazia Bursei Generale a Locurilor de Muncă (BGLM), desfășurată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor.  Cele mai multe au fost pentru muncitorii calificați, specializați în construcții, alimentație publică, comerț,  confecții textile și îmbrăcăminte. Comparativ cu anul trecut, oferta angajatorilor a fost de aproape trei ori mai mică, în contextul în care, la BGLM de anul trecut s-au căutat angajați pentru 1390 de posturi, din care 1.093 pentru muncitori calificați, 199 pentru persoane cu studii superioare și 98 pentru muncitori necalificați.  Bursa de azi a fost organizată simultan în toate județele țării, fiind prima dintre cele două evenimente naționale anuale, următoarea fiind programată pentru luna septembrie.

Oferta, mică în raport cu cererea

Cele 38 de companii care au participat azi la bursă au oferit 72de posturi pentru persoane cu studii superioare, 430 pentru muncitori calificați și 37 pentru muncitori necalificați. Având în vedere că, din octombrie 2008, media lunară a șomerilor înregistrați la AJOFM Bihor a crescut de la 7.000 la aproape 11.000, locurile de muncă oferite au fost considerate puține, de către orădenii veniți să aplice pentru un job. Cei mai norocoși au fost ospătarii, recepționerii și barmanii, pentru care SC Turism Felix a oferit 59 de posturi. Firma de construcții CIAC caută 70 de muncitori calificați, în timp ce, pentru informaticieni, oferta a cuprins 29 de posturi.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite