Oradea: Cafea cu aromă de cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe strada Nicolae Jiga s-a deschis „Cafeneux”, o cafenea în care produsele de patiserie și cafea sunt îndulcite cu cultură.

Deschiderea cafenelei a fost asezonată cu muzică interpretată de Cvartetul de Coarde Gioia. Mozart, Boccherini sau Moriccone au fost gustate de cei prezenți, majoritatea adolescenți și tineri.
„Cafeneaua noastră le oferă clienților posiblitatea de a gusta cultura într-un spațiu neconvențional”, spune patronul Gheorghe Galea. Pe lângă concerte, aici vor avea loc expoziții de pictură și artă fotografică, spectacole de pantomimă, stand up comedy, dezbateri pe teme de interes pentru tineri. În local nu se fumează și nu se consumă băuturi alcoolice, dar se servește cea mai bună cafea din Oradea, precum și alte băuturi și cocktailuri speciale, alături de prăjituri, sandwișuri și supe. „Eu și unul dintre angajați am făcut cursuri de barister (prepararea cafelei) cu profesori italieni și din București. Doar în două locuri din România se mai bea așa cafea”, spune mândru tânărul patron. 
Cafeneux oferă și un loc de lectură și audiții muzicale, având amenajată o bibliotecă. ”Se spune că tinerii nu mai sunt interesați de cultură. Nu e adevărat. Am observat interesul pentru muzică clasică și pentru citit, deși am deschis doar de o săptămână”, spune Galea. Studenții care i-au călcat pragul până acum au fost încântați să petreacă ”ferestrele din orar” citind cu o cafea în față. After Eight Latte și panini s-au bucurat de cel mai mare succes.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite