Oradea: Bloggerul a devenit noua voce a poporului în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Bloggerul a devenit noua voce a poporului în Oradea
Oradea: Bloggerul a devenit noua voce a poporului în Oradea

Bloggerii aspiră la notorietate şi ţin ca oricine îi citează, jurnalist sau alt blogger, să menţioneze sursa primară printr-un link.

Câţiva bloggeri orădeni s-au reunit aseară în cadrul unei întâlniri, la care, pentru prima dată, i-au invitat şi pe jurnaliştii din oraş. Aducerea împreună a celor două categorii a avut la bază iniţiativa lui Ciprian Alexei (www.muzicadevest.ro şi www.thefua.ro), cel care a ajuns să fie popularizat printr-un ziar online local, graţie „roşiei satanice”, pe care a descoperit-o în grădina proprie şi pe care a filmat-o şi a postat-o pe net. Ideea acestuia a fost pusă în practică de Alexandru Seres, jurnalist şi blogger (www.alexandruseres.com), care a fost şi moderatorul „mesei rotunde”.


Discuţie aprinsă la terasă

La Terasa Parc, discuţiile au ajuns să fie foarte încinse, bloggerii spunându-şi  păsurile referitoare la mass-media, drepturi de autor, notorietate şi credibilitate. Singura bloggeriţă prezentă a fost „Lilişor” (www.lilisor.net) care, deşi are un „blog personal feminin”, spune că este „vizitată” de mai mulţi bărbaţi decât femei, în ciuda faptului că scrie preponderent despre reţele culinare, „flori şi floricele”. A participat şi unul dintre primii bloggeri orădeni, Laurenţiu, cunoscut pentru www.oradeanul.com. De un an, de când nu mai este angajatul vreunei companii, tânărul trăieşte exclusiv din banii câştigaţi prin blogging. Alin Cristea, al doilea blogger din Oradea potrivit unor topuri de profil, a cerut lui Laurenţiu ponturi legate de creşterea numărului de vizitatori. Sfatul lui Laurenţiu a fost unul simplu: „Primul pas este să scrii”. Alin Cristea a lansat şi administrează 20 de bloguri şi site-uri. Orădenii au recunoscut că şi-ar dori să ajungă la fel de cunoscuţi ca, de exemplu, zoso.ro, care a stârnit atâtea controverse încât a fost creat un blog special, contra lui. Au participat şi alţi bloggeri, precum cel din spatele www.vinsieu.ro.
Cifră
400 de bloggeri sunt în Oradea, potrivit informaţiilor primite de la Alin Cristea

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite