Oradea: Azilul de noapte va găzdui persoane fără adăpost și ziua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azilul de Noapte de pe strada Gutenberg are o încăpere amenajată pentru a-i putea găzdui pe beneficiarii care sunt bolnavi sau prea bătrâni pentru a putea părăsi centrul dimineața.

„Circa zece persoane vor putea folosi spațiul amenajat ca un fel de club”, a precizat Ferencz Joszef, directorul unității. Aceeași încăpere va fi utilizată după-amiaza de tinerii care dorm la azilul de noapte, dar care au un loc de muncă. Aceștia vor beneficia din a doua parte a lunii mai de cursuri de calculator pentru a-și putea întocmi un CV în format electronic, în vederea angajării. Azilul va pune la dispoziția tinerilor calculatoare, care vor fi instalate și legate în rețea de un voluntar olandez care și-a oferit serviciile.

Beneficiari

Azilul de noapte are în permanență 50-60 de beneficiari, aproape un sfert fiind vârstnici sau bolnavi. O treime dintre persoanele care dorm acolo sunt femei. Pe lângă aceștia 20-25 de beneficiari dorm în containerul de la azilul de noapte, până la realizarea actelor de identitate, a efectuării analizelor medicale și celelalte proceduri pentru a putea intra în azil. Beneficiarii azilului de noapte primesc o masă caldă pe zi de la Fundația Ecclesia Mater, iar uneori de la alte organizații neguvernamentale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite